Japon deprem uzmanı Moriwaki Doğu Anadolu fayı kırılmaya başladı! Korkutan açıklamalar!

Japon deprem uzmanı Moriwaki son yaptığı incelemeler sonrasında korkutan açıklamalarda bulundu. Doğu Anadolu fayının kırılmaya başlandığını dile getirdi. En kötü durumun ise hem kayma hem kırılma olduğuna dikkat çekti.

Japon deprem uzmanı Moriwaki Türkiye’de yaptığı incelemeler sonrasında korkutan açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Doğu Anadolu'da bulunan fayın kırılmaya başladığına dikkat çeken uzman en kötü durumu ise hem kırılma hem de kayma olayının yaşanması olarak adlandırdı. Japon deprem uzmanı Moriwaki açıklamalarında neler dedi? Türkiye’yi bekleyen büyük bir deprem daha mı var? İşte tüm detaylar...

Deprem Eğitim Tır’ı ile dolaşmaya devam!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Deprem Eğitim TIR’ı “Kaşif” ile 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremden etkilenen tüm illeri teker teker gezerek incelemelerde bulunuyor, deprem ve bina güçlendirmesi hakkında bilgilendirmeler yapıyor, eğitimler veriyor. Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Hatay’da başladığı keşif gezisine Diyarbakır ve Malatya’dan devam ederken Hatay’dan sonra yaptığı açıklamalarda Suriye ve Kıbrıs’a uzanan bir fay hattı bulunduğunu ve bu fay hattının denizin altında olduğunu belirtti. Bu fay hattı kırılırsa çok büyük tsunamiye de sebep olabilir dedi. Bununla beraber Malatya’nın zemini içinde korkutan cümleler kuran uzman ” Malatya’da Maraş ve Hatay’da olduğu gibi Ova tarafından yumuşak zeminin yeri yapılaşma için tehlikeli diyebilirim. Bunun biraz zeminin iyi olduğu bölgelerde, sert zeminin olduğu yamaçlarda kentsel dönüşümün başlatılması iyi olacaktır” dedi.

Açıklamaların devamında...

Malatya gezisinden sonra açıklamalarda bulunan Yoshinori Moriwaki ise, “1939’da Erzincan’da deprem oldu sonra 1941’de Tokat’ta deprem yaşandı. Doğudan batıya sanki domino taşı gibi depremler yaşandı. 1999 yılında Gölcük’te deprem oldu. Doğu Anadolu Fayı uzun zamandır kırılmıyordu. Üç sene önce Silivri’de küçük bir deprem oldu. Ondan sonra Elazığ depremi yaşandı. Uzun zamandır kırılmayan Doğu Anadolu Fayı kırılmaya başladı. Maalesef 6 Şubat depremini gördük”

“5,5 büyüklüğünde yani orta seviyede depremler en fazla Çin’de meydana geliyor. Japonya 4, Türkiye ise 6’ncı sırada. Metrekare olarak bakılırsa Japonya 6, Türkiye 17’inci. Tarihte en büyük depremlere bakıldığında; Türkiye’de 1939 yılında Erzincan’da 7,9 büyüklüğünde olurken, Japonya’da ise 2011 yılındaki Thoku depremi, büyüklüğü ise 9. Depremde can kaybına bakıldığında ise Türkiye aniden 3’üncü oluyor. İnsanı deprem değil bina öldürüyor. Türkiye’de Japonya’daki gibi deprem var ama Türkiye’de can kaybı çok oluyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Mimar ve mühendis arkadaşlar biz bunu düzeltmeliyiz, düzeltebiliriz.”

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri