Bu noktada öne çıkan ve pek çok kişinin yediğinde küçümsediği ancak faydaları saymakla bitmeyen bir sebze var. İşte tüm sorunlara şifa veren, hastalıklara karşı koruyan bu mucize sebze!
Doğru duydunuz! Mucizevi sebze kereviz!
Kereviz sağlığa pek çok faydası olan besleyici bir sebzedir. Genellikle sapları ve yapraklarıyla birlikte yenen kerevizin sapları da oldukça değerlidir. İşte kereviz sapının sağlığa faydaları saymakla bitmez. Her açıdan salığa faydası bulunan kereviz ve sapı her derdin şifacısı olarak geçmektedir. Bir çok insanın ön yargı ile baktığı kereviz aslında hastalık ile savaşan bir ilaç gibidir. Haftada bir kez de olsa mutlaka evlerde pişirilmesi önerilmektedir.
Kereviz sapının faydaları
Çok popüler olmasa bile en faydalı olanlardan biri olan kereviz sapı, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar hücre hasarını azaltabilir ve sağlığa zararlı serbest radikallerle savaşarak yaşlanmayı geciktirebilir.
Kereviz sapı, diyet lifi açısından düşük ve zengin bir sebzedir. Lif sindirimi destekler, bağırsak sağlığını iyileştirir, tokluk hissini artırır. Bu özellikleri sayesinde kilo yönetimine ve sindirim sistemi sağlığına katkıda bulunur.
Bu gıda yüksek su içeriğine sahiptir ve vücudun sıvı alımını destekler. Sıcak havalarda veya egzersiz sonrasında sıvı kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Faydaları saymakla bitmeyen kereviz, içeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir.
Potasyum , kan basıncını düşürebilir ve kan damarlarını genişletmeye yardımcı olarak kalp sağlığını iyileştirebilir. Kereviz sapı doğal bir idrar söktürücüdür. Bu özelliği ile vücuttaki toksinleri uzaklaştırabilir ve böbrek sağlığını geliştirebilir.
Bu sebzenin bağırsaklardaki iltihabı azaltan etkileri olabilir. İçerdiği antioksidanlar ve antiinflamatuar bileşenler sayesinde artrit gibi rahatsızlıkları hafifletebilir. Kereviz sapları sıklıkla çorbalarda veya meyve sularında kullanılır. Ancak sağlık sorunlarınız varsa veya düzenli tüketmeden önce bir uzmana danışmanız ayrıca kereviz saplarını doğal ve organik olarak seçmeniz ve yıkadıktan sonra soyarak tüketmeniz de önemlidir.