Antik insanlarla sandığımızdan çok daha fazla ortak noktamız var. Mesela 3500 yıl önce bir kadının hamile olup olmadığını bilmesi bugün olduğu kadar faydalıydı . Her ne kadar bazıları eskilerin bilim olarak kabul ettiği birçok uygulamayla alay etse de, eski Mısır'da astroloji en son teknolojiydi! - Haklarını vermek lazım: Bilimsel yöntemlerinden bazılarının oldukça doğru olduğu ortaya çıktı.
Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'ndeki Papirüs Carlsberg Koleksiyonu'nda yer alan bazı yayınlanmamış eski Mısır tıp metinlerine göre , hamilelik testlerinde ellerinde tahıl, özellikle de arpa ve buğday vardı. MÖ 1400 civarındaki bir papirüs metnine göre, bir kadının hamile olup olmadığını anlaması için tek yapması gereken, biri arpa, diğeri buğday dolu iki farklı torbaya işemekti. Eğer her iki torbadaki tahıllar üzerine işedikten sonra filizlendiyse, kadın kesinlikle hamileydi ve buna göre planlamaya başlayabilirdi.
Ama durun, dahası da var! Cinsiyeti bile belirliyorlardı.
Yeni çocuğunun cinsiyetini anlamak için kadının sadece bekleyip tahıllardan hangisinin önce filizlendiğini görmesi gerekiyordu. Eğer arpa daha hızlı filizlenseydi bebek erkek olacaktı; eğer buğday önce filizlenseydi kız çocuğu olurdu.
Sonuçların yüzde 70 Oranında doğru olduğu tespit edildi!
Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne göre , 1963 yılında yapılan bir araştırma, hamileliği belirlemeye yönelik bu yöntemin yaklaşık yüzde 70 oranında doğru olduğunu ortaya çıkardı. - 5 bin yıl önce kurulmuş bir medeniyet için mucize gibi bir sonuç - ancak konu bebeğin cinsiyetini belirlemeye geldiğinde hiç de doğru değildi. Modern hamilelik testleri, insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen bir hormonu tespit edebilen proteinlere dayanıyor, ancak bilim adamları bu eski testin çok iyi çalıştığını çünkü bir kadının idrarındaki yüksek östrojen seviyelerinin tohum büyümesini teşvik etmiş olabileceğini düşünüyor.