Eski MEB Bakanı Hüseyin Çelik: Muhtarlık Kaldırılmalı!

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik seçimle ilgili açıklamada bulundu.

Bu seçimde en kıran kırana yarış, muhtar adayları arasında geçiyor. Adeta bir muhtar adayı enflasyonu var. E-Devlet ve servis hattı uygulamalarının ardından, köy muhtarlıklarının dışındaki muhtarlıklar anlamsız ve gereksiz hâle geldi.

Muhtarlıklar, resmi ilamların yapıldığı adresler olmanın ötesinde artık bir işleve sahip değil. Peki niçin bu kadar çok kişi muhtar olmak istiyor? Çünkü artık maaşı var, şehir merkezinde ofisi var, ruhsatlı silahı var ve nüfuzu var.

Türkiye’de elli binin üzerinde muhtarlık var. Bu da resmen kaynak israfıdır. Siyasiler, muhtarları oy yönlendiren aktörler olarak kabul ettiği için muhtar dalkavukluğu yapmak bir haylı revaçta.

İktidarıyla, muhalefetiyle bu konuda akılcı tavır koymanın zamanıdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (34)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri