MEB'den Ertesi Yıla Geçen Yüklenme Hakkında Açıklama

Kamuajans.com – T.C MİLLİ EĞITIM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı ''Ertesi Yıla Geçen Yüklenme'' konulu yazı yayınladı.

Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 27 nci maddesi ile niteliğinden dolayı mali yılla sınırlı tutulamayan ve sürekliliği bulunan yiyecek, yakacak, akaryakıt ve madeni yağ ihtiyaçları, taşıtların mali sorumluluk sigortası, makine-teçhizat, bilgisayar ve haberleşme sistemlerinin bakım işleri, her türlü onarım işleri ile elektronik bilgi erişim hizmetleri, süreli yayın alımı, taşıma, koruma ve güvenlik, temizlik ve yemek hizmetleri alımlarından her iş itibarıyla; bütçelerinde öngörülen ödeneklerin yüzde ellisini, izleyen yılın Haziran ayını geçmemek ve yüklenme süresi on iki ayı aşmamak üzere ilgili üst yöneticinin onayıyla ertesi yıla geçen yüklenmelere girişilebileceği, son fikrasına istinaden süreli yayın alımı, taşıma, koruma ve güvenlik, temizlik ve yemek hizmetleri alımları için ödeneklerin yüzde ellisinin aşılmayacağı hükmünün Milli Eğitim Bakanlığı için aranmayacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatına bağlı resmi okul ve kurumların yukarıda sayılan mal ve hizmet alımları için 2022 mali yılı ödeneklerine geçen yüklenmeye girişilebilmelerini 5018 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükmü gereğince olurlarınıza arz ederim.

Mehmet Fatih LEBLEBİCİ

Başkan

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haberleri