YÖK Denetleme Kurulu Başkan Ve Üyelerinin Ücretlerinde Kritik Değişiklik!

YÖK Denetleme Kurulu Başkan Ve Üyelerinin Ücretlerinde Kritik Değişiklik!
Kamuajans.com – Ödenen ücretler, en yüksek Devlet memuruna ödenen aylık (ek gösterge dahil), taban aylığı, kıdem aylığı, yan ödeme ile özel hizmet, makam ve temsil tazminatları toplamının brüt tutarına aşağıdaki oranların uygulanması sonucu belirlenmektedir.

CUMHURBAŞKANI KARARI

Karar Sayısı:3691

Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyelerinin Ücretlerinin Tespitine Dair Karar Ekli “Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyelerinin Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 18/3/2008 tarihli ve 6826 sayılı yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı ve 8 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜRÜTME KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE YÜKSEKÖĞRETİM DENETLEME KURULU ÜYELERİNİN ÜCRETLERİNİN TESPİTİNE DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KAKAR

MADDE 1- 17/09/2008 tarihli ve 2008/14145 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyelerinin Ücretlerinin Tespitine Dair Karar Ekli “Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyelerinin Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıda yer alan (ç) bendi eklenmiştir.

"c) Emekli aylığı almayan;

- Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı için %155

- Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeleri için %150

ç) Emekli aylığı alan;

- Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı için % 105,

- Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeleri için %100

oranları uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutarda ücret ödenir.

MADDE 2– Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3– Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz