3600 Ek Gösterge ve Yönetici Atama Açıklaması

3600 Ek Gösterge ve Yönetici Atama Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesini, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılmasını ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasının sağlanmasını talep ettiklerini bildirdi.

Öğretmen atamalarından yönetici atamalarına kadar tüm kamuda mülakatın kaldırılması gerektiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Ehliyet ve liyakate dayanan bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir. Mülakat hak gaspıdır, torpili öncelemektir, bilgiyi ödüllendiren değil, bilgiyi görmezden gelen bir yöntemdir” dedi.

''Özel şirketler mülakatla yönetici atarken, yönetici adayının sendikasına, siyasi görüşüne, politik duruşuna, cemiyetine bakıyor mu?'' diyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bakınız; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği bir toplantıda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk hemen yanında oturan büyük bir kuruluşun başkanını işaret ederek bize, ‘Madem mülakata bu kadar karşısınız, özel sektörde mülakat yapmadan işe alım oluyor mu? Kendisine sorun’ dedi. Biz de bunun üzerine Sayın Bakanım, ‘Siz de sorun; kendilerine bağlı holdingler, şirketler mülakatla yönetici atarken, yönetici adayının sendikasına, siyasi görüşüne, politik duruşuna, cemiyetine bakıyor mu?’ diye sorduk.

Türkiye Kamu-Sen olarak, mülakata, korktuğumuz ya da üyelerimize güvenmediğimiz için karşı çıkmıyoruz. Hatta diyoruz ki, ‘İki büyük sendika mülakat komisyonlarında sadece gözlemci sıfatı ile yer alsın ya da mülakatta kamera kaydı alınsın.’

Biz mülakata ‘hayır’ derken, aslında ahlaksızlığa ‘hayır’ diyoruz. Geldiğimiz şu zamanda neredeyse uzaya şehir kuruluyor ama biz hala ehil yönetici atayamıyoruz. Dolayısıyla mülakat garabetinin artık kamudan çıkarılması gerekir. Bu husus talep ettiğimiz memur paketinde mutlaka yer almalıdır.”

Yönetici atamalarının artık problem olmaktan çıkarılmasını isteyen Geylan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, hak edenin makam, mevki sahibi olduğu bir düzene kavuşması gerektiğini kaydetti. Geylan, “15 Temmuz felaketi yaşadık. Bu ülkeyi 15 Temmuz felaketine sürükleyen nedenlerin başında kamusal alanın bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edilmesi geliyordu. Şükürler olsun ki; 15 Temmuz gecesinde devletimizin içindeki milli reflekslerin direnci ve milletimizin devletimizin yanında saf tutması sayesinde felaketi bertaraf ettik. Artık bu ülkenin yeni 15 Temmuzlar yaşama lüksü yok. Allah esirgesin; bir kez daha düşersek, kalkamayabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.