3600 Ek Gösterge İle Öğretmenlik Meslek Kanunu Hayata Geçirilmelidir

3600 Ek Gösterge İle Öğretmenlik Meslek Kanunu Hayata Geçirilmelidir

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Kırşehir’de bulunduğu temaslar kapsamında öğretmenlerin sorunlarını AHİ TV’de katıldığı program ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda dile getirerek 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilindiği gibi 4 meslek grubu için 3600 ek gösterge sözü verilmiş, 13 Aralık 2018 tarihinde açıklanan II.100 günlük yol haritasında da öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesine yer verilmişti.

İkinci 100 günlük eylem planının süresinin üzerinden bir buçuk yıldan fazla zaman geçmesine rağmen öğretmenlerin ek göstergeleri ile ilgili herhangi bir gelişme olmamıştır. 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken yıllardır beklenen bu müjde hayata geçirilmelidir.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

23 Ekim 2018 tarihinde 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanacağı söylenilen Öğretmenlik Meslek Kanunu halen çıkarılamamış ve taslak halinde beklemektedir. Hazırlanan taslak dahi bu süreç zarfında paydaşlar ile paylaşılmamıştır. Öğretmenlerimizin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar bir çok bölümü içinde barındıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bizler için çok önemlidir. En temel öncelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki haklarımızın korunarak ve genişletilerek yer almasını istediğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu bekletilmemelidir. Unutulan ya da rafa kaldırılan öğretmenlik meslek kanunu için oluşturulan taslak bir an önce tüm paydaşlar ile paylaşılmalı, öğretmenlerimizin faydasına olacak düzenlemeler ile en kısa sürede hayata geçirilmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.