2021 Yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı Kapsamında Yapılacak Faaliyetler Belli Oldu

2021 Yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı Kapsamında Yapılacak Faaliyetler Belli Oldu

Kamuajans.com – Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı hasebiyle 2021 yılının, UNESCO tarafindan anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasına ilişkin ilgi (d) yazı ve ekleri incelenmiştir.

İlgi (c) Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle: Yunus Emre'nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi, hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının "Bizim Yunus" olarak anılması, Yunus Emre'nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla "Dünya Dili Türkçe" adıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler tertiplenmesine karar verilmiştir.

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yıh kapsamında yapılacak faaliyetlerin. 2021/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kültür ve Turizm Bakanligi'nin ilgi (d) yazısı doğrultusunda uygulanması hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kemal Vann NUMANOĞLU

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Özel Kalem Müdürlüğü

15.02.2021

Sayı E-33462505-876.01-1131471 Konu :2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı

Kapsamında Yapılacak Faaliyetler

DAĞITIM YERLERINE

Ilgi: 29.01.2021 tarihli ve 2021/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl hasebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Türkçenin edebiyat ve medeniyet dili haline gelmesine ve Türk kültürünün Anadolu'da kökleşmesine öncülük etmiştir. Milletimizin "Bizim Yunus" olarak bağrına bastığı Yunus Emre şiirleriyle sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, dostluğun, birliğin, barışın ve escnliğin sözcüsü olmuştur. Evrensel bir dile, duyuşa ve söyleyişc de sahip olan Yunus, müşterck insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle çağlar ötesine seslenebilmeyi başarabilmiş bir şairdir.

Ilgide kayıtlı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle; Yunus Emre'nin hem beşeriycte ortak bir değer olarak takdim edilmesi, hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının "Bizim Yunus" olarak anılması, Yunus Emre'nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla "Dünya Dili Türkçe" adıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler tertiplenmesine karar verilmiştir.

Aynı Genelgede ayrıca, bu kapsamda yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin Bakanlığımız koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceği, etkinliklere ilişkin logo, afis, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanların Bakanlığımız tarafından ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacağı, gerçekleştirilecek proje ve ctkinliklere ait giderlerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacagı düzenlenmiştir.

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yıl boyunca gerçekleştirilecek proje ve etkinliklerde Bakanlığımızca koordinasyonu sağlamak amacıyla ilgili Bakan Yarduncisi (Yunus Emre Vakfi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili) başkanlığında bir kurul oluşturulmuştur. Kurulun sekretarya hizmetleri Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülecektir. Kurul, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca tertiplenecek proje ve etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanların Bakanlığımız tarafından belirlenen ve www.vec. org.tr adresinde yayınlanacak kurumsal kimlik rchberine uygun şekilde kullanımını temin edcccktir. Bu amaçla, bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının yurtiçi ve yurtdışında planladıkları proje ve etkinlikleri takvim ve içerik belirtilerek Bakanlığımız ilgili Kurul sekreteryasına faaliyet gerçekleştirilmeden evvel ve faaliyetin gerçekleştirilmesini müteakip iletmeleri hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

Mehmet Nuri ERSOY

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum