2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İl Tanılama Sınav Komisyonunun Oluşturulması

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İl Tanılama Sınav Komisyonunun Oluşturulması

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İl Tanılama Sınav Komisyonunun Oluşturulması konusunda resmi yazı yayınlandı. Söz konusu resmi yazıda grup tarama uygulamasının sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli şartlar 9 madde olarak sıralanmıştır.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 71131733-160.01.06-E.14412919

Konu: 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İl Tanılama Sınav Komisyonunun Oluşturulması

21.12.2016

............VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: 10/10/2016 tarih ve 11073120 sayılı yazımız.

Bakanlığımıza bağlı bilim ve sanat merkezleri için 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci tanılama sürecine ait Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzu ilgi yazımız ile gönderilmiştir. Bu kılavuz doğrultusunda gerçekleştirilecek grup tarama uygulamasının sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için;

1- Grup tarama uygulamasına girecek olan öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden 19-30 Aralık 2016 tarihleri arasında hafta sonları 09.30, 11.30, 13.30, 15.30 saatlerinde günlük 4 oturum olarak planlanacaktır.

2- Grup tarama uygulamasında bir oturuma yerleştirilecek öğrenci sayısının 200'ü bir salonda girecek öğrenci sayısının ise en az 10 en fazla 20'yi geçmeyecek şekilde planlanması gerekmektedir.

3- İller MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülünde belirtilen öğrenci sayılarına göre uygulama merkezleri ve salonlarını belirleyeceklerdir. Merkezler belirlenirken kablosuz internet ile sorunsuz şekilde uygulamanın yapılmasına uygun alt yapısının olmasına dikkat edilecektir.

4- Uygulamanın yapılacağı merkezler belirlenirken MEB, ADSL ve sabit IP ile yapılandırılması zorunludur. Uygulama yapılacak kurumbelirlendikten sonra kurumun IP numarasının MEBBİS'de yer alan MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden sisteme girilmesi gerekmektedir.

5- Grup tarama uygulamasında kullanılacak tablet bilgisayarların (MDM'li ve MDM'siz) seri numaralarının il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü BİLSEM Kurum İşlemleri Tablet Seri Numarası Giriş Ekranından girilmesi zorunludur. (Modül üzerinden seri numarası girilmeyen tablet bilgisayarlarda uygulama açılmayacaktır.)

6- Uygulama yapılacak merkezlerde alt yapıda ve tablet yüklemelerinde sıkıntı yaşanmaması için İl MEBBİS Yöneticileri ve Fatih Projesi Koordinatörlerinden destek alınması gerekmektedir.

7- Uygulama yapılacak salonlarda gözetmen olarak RAM ve BİLSEM'de görevli öğretmenlerin her salonda 2 öğretmen olacak şekilde görevlendirilmesi gerekmektedir. Yeterli personel olmaması durumunda diğer okullardaki rehberlik ve özel eğitim öğretmenlerinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Salonlarda görevlendirme yapılırken öğretmenlerinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Salonlarda görevlendirme yapılırken en az bir salonda bilişim teknolojileri öğretmeninin (öncelikle MEBBİS ve Fatih Projesinde çalışanlar) görevlendirilmesi zorunludur.

8- Grup tarama uygulamasında kullanılacak tablet bilgisayarları arkasına ait olduğu öğretmenin/öğrencinin adı-soyadı ve kurum/okul yazılı olduğu etiketin yapıştırılması tablet bilgisayar uygulaması tamamlandıktan sonra dağıtımını kolaylaştıracaktır.

9- Grup tarama uygulamasında kullanılan tablet bilgisayarların ülke genelinde grup tarama uygulaması sonuçlanıncaya kadar uygulama merkezlerinde muhafaza edilmesi ve Bakanlık tarafından gönderilecek yazı doğrultusunda geri dağıtımının yapılması zorunludur.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Oktay KILIÇ

Bakan a.

Daire Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.