İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Yazın Telafi Eğitimi Var Mı? Telafi Eğitim Tarihleri Belli Oldu Mu?

İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Yazın Telafi Eğitimi Var Mı? Telafi Eğitim Tarihleri Belli Oldu Mu?

Koronavirüs salgını 2019/2020 Eğitim Öğretim 2. dönemini büyük ölçüde sekteye uğrattı. Müfredatta gerekli yerleri uzaktan eğitimle tamamlamaya çalışan Milli Eğitim Bakanlığı, gerekli şartların oluşması durumunda telafi eğitimi planlıyor. Telafi eğitiminin yapılacağı tarihlerle ilgili alternatif planlar yapan yetkililer her ihtimale karşı çeşitli seçenekler üzerine duruyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle okulların kapalı kalması, öğrencilerin 30 Nisan 2020 tarihine kadar evlerinde uzaktan eğitim şeklinde eğitimlerine devam etmelerine karar verildiğini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamıştı. Bu durumda ilk akla gelen telafi eğitimi olup olmayacağı konusu oldu.

TBMM'e sunulan ve kabul edilen 28 maddelik kanun teklifinde yazın yapılacak telafi eğitimlerinin yolu açıldı. Buna göre; Öğretmenlerin izinleri yazın bir aydan az olamayacaktır. Fakat Bakan Ziya Selçuk, yaz tatilinde telafi eğitimi yapmak gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, "TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kamuoyunda okulların 1 Haziran'da açılacağına yönelik oluşan algıyla ilgili bir soruya karşılık, şunları söyledi: "Bizim dinamik bir sürecimiz var. Her gün, her hafta değişen bir durum söz konusu. MEB olarak 'şu tarihte açılsın, bu tarihte kapansın' biçiminde tek başına bir karar almaktan ziyade Bilim Kurulumuz tavsiyeleri, Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu tablo, dünyadaki gidişat, bütün bunları ortaya koyup, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir değerlendirme yapılıyor. Bütün bu istişareler sonucunda 'ne zaman açılsın', 'ne şekilde açılsın' konusunda bizim planlarımızı ortaya koyma imkanımız oluyor. Eğer, '1 Haziran'da herhangi bir sakınca olmaz ve normalleşme sürecinde öğrencilerimizin tamamının okula başlaması sağlık açısından sorun değildir' verisi ortaya çıkarsa biz buna hazırız. Eğer, 'kademeli olarak olması daha uygundur' denilirse buna da hazırız. Ama eğer, 'henüz sağlık koşulları uygun değil, biraz daha beklememiz lazım, durumu izlememiz lazım.' gibi bir görüş gelirse Bilim Kurulundan o zaman bizim daha sonraki planlamalarımıza geçmemiz gerekli olabilir. Yani biz 'senaryolar içerisinde 1 Haziran da var' derken sanki 1 Haziran'da açılacakmış gibi bir değerlendirme olunca yanlış anlaşılma olmasın diye tekrar ifade ediyorum."

Telafi Eğitim Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Ziya Selçuk en son yaptığı açıklamada; Telafi eğitimi için Haziran ile Eylül ve Ekim ayları üzerinde planlar yaptıklarını belirtti. Eğer bilim kurulundan virüs salgınına dair olumlu görüşler çıkarsa Haziran ayında açılacak olan okullarda normal derslerin dışında telafi eğitimi de özellikle haftasonları için veya haftaiçi uygun zamanlarda planlanacak. Okulların açılmaması durumunda ise yeni eğitim öğretim yılının başladığı aylarda söz konusu telafi eğitimi gerçekleştirilecek.

Telafi eğitimi hangi şartta olursa olsun mutlaka yapılacak. Bütün eğitimi uzamanlarının da görüşü bu yönde.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.