Taşeron İçin 'Süpriz' Öneri! Sınav Uygulansın...

Taşeron İçin 'Süpriz' Öneri! Sınav Uygulansın...

Kamuya işçi alımlarını mercek altına alan ünlü sosyal güvenlik uzmanı Ahmet ÜNLÜ, personel alımındaki aksaklıkların giderilmesi için 7 maddelik öneri sundu. Bunların içinde de taşeron işçilerin de 'sınavla alınması' yer alıyor.

İşte Ünlü'nün 7 maddelik öneriler listesi:

Çözüm için neler yapılmalıdır?

Eğer bir an önce tedbir alınmazsa vatandaşın vergileriyle terör yandaşlarına iş imkanı sağlanmasının ya da alınacak personelin terör yandaşı olmasının önüne geçilemez.

Bunun için; 1- Öncelikle yönetmelikte yer alan istisna alımları olabildiğince kısıtlanmalı ve kura usulü kaldırılmalıdır.

2- İşçi adaylarının İş-Kur'dan il düzeyinde talebine son verilmeli ve ülke düzeyinden talep zorunlu hale getirilmelidir.

3- Yönetmelik değişikliği ne kadar gecikirse, komisyon oluşumu ve taleplerin il düzeyinden karşılanmasıyla hem personel kalitesi düşmeye devam edecek hem de terör yandaşı belediyelere kamu kaynağıyla işçi istihdamına imkan sağlanmaya devam edilecektir.

4- İşçi alımındaki sözlü uygulamasını bilen bir kişinin HDP'li bir belediyeye nasıl gireceği bellidir. Yönetmeliği değiştirmeyerek göz göre göre bu duruma müsaade edenlerin sorumluluğu en az bunu yapanlar kadardır.

5- Taşeron işçilerin belediyelere alınmalarına ise hiç girmek istemiyoruz. Çünkü, bu alan tam bir faciadır ve hiçbir kural yoktur.

6- Doğrudan veya dolaylı olarak kamuda çalışacak kişiler için (taşeron olarak çalıştırılacaklar dahil) mutlaka merkezi sınav uygulanmalıdır.



7- Hiçbir kamu kurumunda hangi statüde olursa olsun ilansız personel alınmasına müsaade edilmemelidir.

Kaynak : SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.