Yeni Bakan'dan Kadro Bekliyorlar!

Yeni Bakan'dan Kadro Bekliyorlar!

KamuAjans.Com-Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun çözmesi gereken birçok konu bulunuyor. Bunların başında taşeron işçilere kadro verilmesi geliyor.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu oldu. Yeni Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’nun çözmesi gereken birçok konu bulunuyor. Bunlardan biri de taşeron işçilere kadro verilmesi olacak. Taşeron işçilerin yeni bakandan beklentileri var.Kaynak: Yeni Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’dan Taşeron İşçilerin Kadro Beklentisi

19 Temmuz 2017 tarihinde birçok bakanın değişmesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu oldu.

Emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron işçiler, yarı zamanlı çalışma yasasını bekleyen memurlar, kamuya atanmak isteyen adaylar gibi birçok kesimin yeni Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’dan pek çok beklentisi bulunuyor. Bunların başında ise taşeron işçiler geliyor.

İşsizlik, taşeron, kıdem tazminatı, emeklilik gibi pek çok sorumluluk alanının başına geçen yeni bakan Jülide Sarıeroğlu sorumluluğunun büyük olduğunu bildiğini ve çok çalışacağını belirterek bu sorunların çözümlerini bekleyenlere umut ışığı oldu.

En çok umutlananların başında, yıllarca kamuda asgari ücretle çalışıp tüm sosyal haklardan mağdur olan taşeron işçiler geliyor.

Taşerona kadro verilmesi ise kördüğüm haline gelmiş bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor. Türkiye’de toplam 750 bin, belediye işçileri de eklendiğinde 1 milyondan fazla taşeron işçi 2 yıla yakın süredir ciddi anlamda kadro verilmesini bekliyor. Hükümetin ise kadro beklentisi karşısında sessizliğini koruması çalışanları ümitsizliğe sevk etmişti.

Ancak yeni Bakan Sarıeroğlu'nun göreve gelmesiyle çalışanlar yeniden umutlandı.

Taşerona kadronun geçmişi dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na uzanıyor. Davutoğlu’nun Kasım 2015’te taşeron işçilere kadro verileceği açıklaması sonrası gündem hareketlenmiş, gözler yeni düzenlemeye çevrilmişti. Eski Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve diğer sorumlu kabine üyeleri bu konunun çözüleceğini söylese de bugüne kadar taşeron işçiler hiçbir somut adım göremedi.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’dan taşeron işçilerin yüksek beklentisi var. 1 milyon işçinin ve ailelerinin her zaman gündeminde olan kadro konusu, yeni bakanın da önüne mutlaka gelecek. Taşeron işçiler tarafından eski bir sendikacı olan Jülide Sarıeroğlu’nun bu konuyu çözüme kavuşturması bekleniyor ve talep ediliyor. Çeşitli platformlarda birleşen taşeron işçiler, kendi durumlarını görüşmek ve taleplerini iletmek için Bakan Sarıeroğlu’nun kapısını çalacaktır.

Ancak 1 milyona işçinin kadroya geçirilmesi de oldukça zor bir düzenlemeyi gerektiriyor. Kamuoyunun bazı kesimlerinden gelen tepkilerin yanı sıra, kadro verilmesinin mali bir yükü de olacaktır. Ancak taşeron işçiler hükümet yetkililerinin ve bakanların sözlerinde durmasını, haklı olarak talep ediyor.

15 yıldan fazladır kamuda asgari ücretle çalışan taşeron işçiler verilen sözlerin tutulmasını ve beklentilerinin ivedilikle karşılanmasını bekliyor.

İşte bu yüzden tüm gözler yeni Bakan Sarıeroğlu'na çevrilmiş durumda. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.