Tüm Çalışanlar Kadrolu Olmalı, Farklı İstihdam Son Bulmalı

Tüm Çalışanlar Kadrolu Olmalı, Farklı İstihdam Son Bulmalı

Sayın Cumhurbaşkanının taşeron çalışanlara kadro verileceği ve 4-C’lilerin de 4/B’ye geçirileceği ile ilgili açıklaması ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Türk Sağlık-Sen olarak kamuda taşerona ve çok büyük hak kayıplarının olduğu 4-C modeline yıllardır karşı duruyor ve sonlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün sayın Cumhurbaşkanını yaptığı açıklama ile bunları sonlandıracak olmalarını ilan etmesi çok önemlidir. Umarız ki kamu bir daha taşeron ve 4-C gibi gi

Kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından da bu gelişmenin önemli olduğunu dile getiren Kahveci “ Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak görev yapması gerektiğini yıllardır savunuyoruz. Farklı istihdam modelleri aynı işi yapan çalışanlar arasında hem adaletsizliğe neden olmakta, farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmanın işe çalışma barışının bozduğunu, işyerinde huzuru baltaladığını dile getiriyoruz. Bu düzenleme kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından önemli ama eksiktir. 4/B’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur. Bu düzenleme bu arkadaşlarımıza da kadro verilerek taçlandırılmalı ve kamuda farkı istihdam sonlandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Bunun taleplerinin karşılık bulması adına gerekli girişimleri başlatacaklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilme sürecinde kamuda asıl işi yapan ve devletle aralarında bir sözleşme olan 4/B’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerinde kadro alması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır fedakârca hizmet yapan bu çalışma arkadaşlarımıza da kadro verilmesi için bu süreçte yoğun bir mücadele göstereceğimizi herkes iyi bilmelidir. Hak ettikleri kadroya kavuşuncaya dek mücadelemiz devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.