Tatilde Çalışan Taşeron Ne Kadar İkramiye Alacak?

Tatilde Çalışan Taşeron Ne Kadar İkramiye Alacak?

Kamuajans.Com – Eski adı ile taşeron işçilerin kadroya geçiş süreçleri 2 Nisan itibariyle tamamlandı. Sırada ise bu işçilerin mali hakları toplu sözleşmede yer aldı. Kaynak: Tatilde Çalışan Taşeron İşçilere İkramiye Belli Oldu.

3 Katı Yevmiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre tatil günlerinde çalışan işçilere 3 yevmiye ödenecek. Üstelik bu yevmiyenin ödenmesi için herhangi bir çalışma şartı da bulunmamaktadır. Ayrıca hafta tatilinde çalışan işçiler de bu imkanlardan istifade edebilecekler. Ancak hafta tatilinde çalışan personeller 2 yevmiye alacaklardır.

Fazla Çalışma Ücretleri İşçiler sadece resmi tatillerde ve bayramlarda değil normal zamanlarda da fazla çalışma ücretlerinin karşılıklarını alabileceklerdir. Bu durumda ücretler %60 oranında zamlı bir şekilde ödenecektir. Hangi işçilerin hangi tatil günlerinde çalışacakları ise daha önceden yayınlanacak bir duyuru ile işçilere bildirilecek. Böylelikle işçiler tatil günleri gelmeden planlarını yapabileceklerdir. Daha önce yayınlanan toplu iş sözleşmesi hükümlerinde 52 gün olarak dile getirilen ikramiyenin 10 gün olduğu ifade edilmişti. Yılda 2 defa 5’er günlük ikramiye halinde verileceği dile getirilen bu ek maaşlar kadroya geçiş sürecinde ifade edilenden daha az miktarda olmuştu. Dolayısıyla da tatil günlerinde verilecek bu ek ücretler ile aranın kapatılması sağlanabilecektir. Ayrıca bu toplu iş sözleşmesi hükümlerinin 2020 yılına kadar geçerli olduğunu ifade etmek isteriz. Tarafların anlaşması halinde değişiklik yapılması da söz konusu olabilir.

kariyer 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.