Taşeronla İlgili Sözün Gereği Yerine Getirilecek

Taşeronla İlgili Sözün Gereği Yerine Getirilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Biz yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz. Taşeronlarla ilgili çalışma, hükümet seviyesinde verilen bir sözdür, çalışmalar devam ediyor." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,Türk Telekom Genel Müdürlüğünde, kurum ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı.

Bakan Arslan, buradaki konuşmasında, Türk Telekom'un 177 yıllık geçmişine işaret ederek, şirketin Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyledi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde, sınırlı imkanlarla sınırsız ihtiyaçların değerlendirildiğini anımsatan Arslan, bir yerde buluşularak sözleşmenin imzalandığını kaydetti.

Türk Telekom'un 1840'lardan bugüne ülkenin iletişim ve haberleşme altyapısının oluşturulması ve geleceğe taşınması konusunda çok ciddi görevler ifa ettiğini anlatan Arslan, "Kurum kültürü dediğimiz de bu olsa gerek." dedi.

Arslan, Türk Telekom'un serbestleşme sürecinde kamuoyunda yaşanan tartışmalarla karamsar tablolar oluşturulmaya çalışıldığını anımsatarak, kurumun küçüleceğini, batacağını söyleyenlere inat, Türk Telekom'un 2005'ten beri ülkenin güzide kuruluşlarından olduğunu, uluslararası arenada çok daha etkili bir aktör konumuna geldiğini ve Türkiye'ye hizmet yolunda 27 milyar liralık yatırım yaptığını dile getirdi.

Türk Telekom'un, Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesinde önemli katkıları olduğunu vurgulayan Arslan, "Bunu her kademedeki çalışanı, organizasyon yapısı ve operasyon gücüyle sağlayarak, ülkemizin dünyada bu sektörde de başarılı bir şekilde temsil edilmesi noktasında yüzümüzü ağartan bir kuruluş oldu." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında bin yıllık birlik ve kardeşlik ruhuyla istiklali, istikbali ve ülkesinin bekası söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan meydanlara inerek, şehadet şerbetini içmeye gönüllü gittiğini bir kez daha gösterdiğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Bu özelliğimizi unuttuğumuzu zannedenler vardı. O gece milletimiz, millet olma şuuruyla dinine, diline, mezhebine bakmadan, hep beraber meydanlara indi, geleceğine sahip çıktı. Geleceğine sahip çıkarken de idare yetkisi verdiği, omuzlarına sorumluluk yüklediği başta sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere Başbakan'ımıza, hükümetimize de aynı oranda sahip çıktı."

"Taşeronla ilgili sözün gereği yerine getirilecek"

Arslan, 15 Temmuz gecesi iletişimin ve yayınların kesilmemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının vatandaşa doğru iletilmesi ve kirli bilgilere izin verilmemesinin çok önemli olduğunu anlatarak, bunun da Türk Telekom çalışanlarınca sağlandığını söyledi.

Taşeronlarla ilgili çalışmanın hükümet seviyesinde devam ettiğini dile getiren Arslan, "Biz yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz. Eğer bir şeyin sözünü verdiysek de kesinlikle gereğini yerine getiriyoruz." diye konuştu.

Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi çalışmanın çok daha hızlandırılarak sonuca eriştirilmesi konusunda olağanüstü bir çaba harcandığına işaret ederek, "Bu çalışma sonuçlandığında taşeronda çalışan arkadaşlarımız yine milletimize ve memleketimize hizmet edecekler ama çok daha farklı mecrada, farklı bir heyecanla hizmetlerini sürdürecekler. O süreçle ilgili sözün gereği yerine getirilecek. Bu konuda hiçbir tereddüde mahal yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Sektördeki tek sendikalı operatörüz"

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany de toplu iş sözleşmesinin önemine dikkati çekerek, "Motive çalışanlar demek, başarılı şirket demektir. Başarılı şirket, güçlü ekonomi demektir. Türk Telekom, Türkiye'nin dijital altyapısına 27 milyar lira yatırım yaptı. Bu altyapıyı ayakta tutmak, interneti ülkenin her yerine götürmek çok önemli. En büyük yatırımı çalışanlarımıza yapıyoruz. Sektördeki tek sendikalı operatörüz." dedi.

Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu da Haber-İş Sendikası ile 12 bin çalışanı kapsayan sözleşmenin 1 Mart 2017-28 Şubat 2019 tarihlerinde yürürlükte olacağını söyledi.

Çalışanlar arasında ücret adaletini sağlayan bir sistem benimsediklerini ifade eden Kutlu, "Sendikalı çalışanlarımızın ücretlerine, birinci yıl altı aylık dönemde seyyanen 325 lira, ikinci altı aylık dönemde 125 lira, üçüncü ve dördüncü altı ayda yüzde 4 ücret zammı yapılacak. Bu zammın enflasyonun altında kalması halinde enflasyon farkı ödenecek." ifadelerini kullandı.

"O görüşmenin altyapısını Telekom sağladı"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da Türkiye'deki 15 milyon çalışandan 2 milyonunun örgütlü olduğunu, Almanya ve İngiltere'deki dev firmaların, Türkiye'ye gelince sendika istemediğini dile getirdi.

Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak ise hakkında çıkan haberlere rağmen Türk Telekomun dimdik ayakta olduğunu ve millete hizmete sonuna kadar devam edeceğini söyledi. 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağıran telefon görüşmesini anımsatan Solak, "Cumhurbaşkanı'mız 'Meydanlar sizin' dedi. O telefon konuşması hepimizin kaderini değiştirdi. O telefon bizim altyapımızla sağlandı. 15 Temmuz'da Türkiye'nin kaderini değiştiren bu gazi iş yerinin gazi çalışanlarıdır." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan'ın şahitliğinde Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, Türkiye Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu tarafından 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.