Taşeronda Kadroya Geçen İşçilerin O Ücretlerini Kurumları Ödeyecek!

Taşeronda Kadroya Geçen İşçilerin O Ücretlerini Kurumları Ödeyecek!

Kamuajans.Com – Taşeron işçi olarak çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçiş yapan özel güvenlik görevlilerinin yenileme eğitimi ve kimlik kartları yenileme ücretlerinin çalışanlar tarafından mı yoksa kurumlar tarafından mı ödeneceği belli oldu.

5 YILLIK SÜRELERDE YENİLENİYOR

Özel güvenlik görevlileri 5 yıllık süreçlerde yenileme eğitimi alıyorlar ve kimlik kartlarını yeniliyorlar. Özel güvenlik görevlisi iken sürekli işçi kadrosuna geçiş yapan görevlilerde aynı şekilde yaptıkları görevleri gereği bu yenileme eğitimini almaları ve kimlik kartlarını yenilemeleri gerekmektedir.


KURUMLAR KENDİ BÜTÇESİNDEN ÖDEYECEKLER

Sağlık Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü yazısında kadroya geçişi yapılan özel güvenlik görevlilerinin yenilenen kurs eğitimi ve sertifika işlemleriyle ilgili ödeme tutarlarının bağlı bulundukları sağlık tesislerinin bütçesinden ödenmesi konusunu teşkilatına yazı ile duyurdu. İl Müdürlüğü yazısına gerekçe olarak 2008 yılında Maliye Bakanlığı tarafından verilen görüş yazısına değindi.


MALİYE BAKANLIĞI 2008 YILINDA BELİRTMİŞTİ

Maliye Bakanlığı 2008 yılındaki görüş yazısında '657 sayılı kanuna tabi koruma ve güvenlik memuru olarak çalışan özel güvenlik görevlilerinin sıvav ve yenileme eğitim masraflarının bağlı bulunduğu kurum bütçesinden ödenmesi gerektiği' belirtilmiştir.

İşte Hatay İl Müdürlüğü'nün o yazısı;



 SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.