Taşeronda Kadro Sorunları Çözmedi! İşte İşçilerin Görüşleri

Taşeronda Kadro Sorunları Çözmedi! İşte İşçilerin Görüşleri

Kamuajans.Com – Hastanelerde işten atılma tehdidi ve düşük ücretle çalışan taşeron işçiler: Kadro verilince, çalışma koşullarımız daha güvencesiz hale geldi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) halk sağlığı komisyonu Ankara İbn-i Sina Hastanesinde çalışan işçilerin sorunlarını tartıştığı bir etkinlik düzenlendi. Sorunlarını tartışan taşeron işçiler, “Kadro verilince, çalışma koşullarımız daha güvencesiz hale geldi” dedi.

Bir işçi çalışma koşullarına ilişkin şunları söyledi: “3 tutanak yerseniz işten atılırsınız, diye bizi sürekli tehdit ediyorlar ve iş yükümüzü artırıyorlar. Emeklilik yaşı gelenleri işten çıkarıp, onların işlerini de bize yüklediler. İŞKUR'dan işçi alıp, 3-6 aylığına çalıştırıyorlar sonra da sözleşmesi bitenler de atılıyor. İŞKUR üzerinden işe aldıkları bizden daha az maaş alıyorlar ve taşeronun taşeronu konumundalar. Aslında bu uygulamayla geri kalan işçileri de tehdit ediyorlar”

'TÜM HASTANE EMEKÇİLERİ BİRLEŞMELİ'

“Eğer tüm taşeron işçileri kendi içlerinde birleşmezse daha kötü koşullar bizi bekler" diyen bir başka işçi ise "Hatta doktoruyla, hemşiresiyle, memuruyla hastane emekçileri ortak hareket etmeli. Çünkü hastanede çalışan tüm emekçiler artık daha zor koşullarda çalışıyor. Hele şimdi bir de şehir hastaneleri kurulunca, işler iyice sarpa saracak ve bu süreçten aslında en çok hastanelerde şimdi çalışan emekçiler etkilenecek” dedi.

'MAAŞLAR KUŞ OLUP UÇUYOR'

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’nden konuştuğumuz işçiler de aynı dertlerden müzdarip. Bir işçi “Maaşlardan vergi kesintileri oluyor, enflasyonun da uçmasıyla birlikte maaşımız da kuş olup uçuyor” dedi.

Herkesin kredi kartlarıyla, ev ekonomisini döndürdüğünü belirten işçi, “Bize kadro verildiğinde maaşlarımızın da diğer kadrolu personellerinki gibi olacağını sanmıştık. O bile yetersiz şu koşullarda ama bizim aldığımız maaşlarda hiçbir değişiklik olmadı. Krizi fırsata çevirenler zenginleşirken, biz ayın sonunu nasıl getireceğiz diye kara kara düşünür durumdayız” dedi.

Bir başka işçi ise, “Çocuk okutmaya çalışıyoruz bir yandan, fırsatçılardan korunmaya çalışıyoruz diğer yandan. Adeta fırsatçılara teslim olduk. Çalışsan açsın, çalışmasan açsın. İşsiz kalma korkusuyla herkes bir şekilde katlanıyor. Aslında yoksulun yoksuldan başka dostu yoktur. Zenginler yoksulları hiçbir zaman düşünmez, ama yoksullar da zenginleri zengin eder. Yoksullar kendi hakkını aramazsa, daha başlarına çok çorap örülür” dedi.

Evrensel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.