Taşeronda Eksik Promosyona Dikkat!

Taşeronda Eksik Promosyona Dikkat!

Kamuajans.Com – Kadroya Geçen Taşeron İşçilere Eksik Promosyon mu Ödeniyor. Bankalar kadroya geçen işçilerin maaşlarının düşük olması nedeniyle daha önce yapılan maaş promosyon sözleşmesinden kadroya geçen işçilerin faydalanmaması için kurumlarla yeni protokol yaparak daha az promosyon ödemesi yaptığına ilişkin bir kısım şikayetler oluşmaya başladı.

Bu gibi durumlarda, eksik ödenecek olan promosyon paralarında bankalar kurumla yapılan ek protokol nedeniyle ilk protokolde yer alan “sonradan işe başlayacak olanlara promosyon ödemesi yapılır” hükmüne istinaden sorumlu oldukları ödemelerden kurtulmaktadırlar.

İDARELER BANKALARIN EK PROTOKOL TEKLİFİNİ KABUL ETMEMELİ

İdareler bankalarca teklif edilen ek protokol tekliflerini kabul etmemeli ve eğer ilk yaptıkları protokolde sonradan gelen personele promosyon ödemesi yapılması yönünde hüküm varsa kadroya geçen taşeron işçiler için de bankaca promosyon ödemesi yapılmasını talep etmeli, protokole aykırı hareket eden banka olursa ilk imzalanan protokolde yer alan hususlar doğrultusunda protokol iptal edilmelidir.

Sonradan yapılan ek protokolle kadroya geçen işçilere eksik ödeme yapılmasına sebep olan idareler İdarenin de iradesini ortaya koyarak imzaladığı bu protokollerden sorumlu olacaklardır.

İlk yapılan promosyon sözleşmesinde yer alan maddelerin uygulanmasını talep etmeyen İdareler , Anayasanın 125 inci maddesinde de yer verildiği üzere, çalışanına vermiş olduğu bu zararı tazmin etmekle yükümlüdür

Mevzuatınyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.