Taşerona Kadroda Esas Alınacak Tarih Netleşti

Taşerona Kadroda Esas Alınacak Tarih Netleşti

Kamuajans.com - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron çalışan kişilerin ‘amasız-fakatsız’ direkt kadroya geçirileceğini yani kendilerine sınav dışında hiçbir şart koşulmayacağını belirtmişti.

Kamuajans.com - Buna göre; kadroya geçirilecek kişilerde belirli bir süre o kamu kurumunda çalışmış olma şartı da aranmayacak. Aynı şekilde yaş, eğitim düzeyi gibi kriter de söz konusu değil.


5 ARALIK İTİBARIYLA

Kadroda esas alınacak tarih 5 Aralık 2017. Bu tarih itibarıyla herhangi bir kamu kurumunda taşeron işçisi olarak çalışıyor olup olmamak kadro için yeterli. Asıl iş, yardımcı işin yapılıp yapılmadığına da bakılmayacak. Bir başka ifadeyle KİT’ler hariç kamudaki ve belediyelerdeki taşeron işçilerinin tümü kapsama alınacak. Sürekli çalışmak yeterli olacak.


YENİ İMKANLAR

Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne (4D) geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alınacak. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu. En önemlisi iş güvencesi olacak. Ocak öncesi işlem tamamlanırsa yeni yılda yüzde 3.5 zam da alacaklar.


2433 LİRADAN BAŞLIYOR

Kamudaki 450 bin taşeron işçi, kadroya geçince yılda 2 maaş tutarında (52 günlük) ikramiye alacaklar. Bu ödeme her yıl yapılacak. Genelde dini bayramlar öncesinde 2 taksit halinde yapılan ödeme, işçinin mevcut maaşına göre hesaplanacak. Asgari ücretli bir taşerona 2433 lira, 2000 lira maaş alana 3466 lira, 3500 lira maaş alana ise 6066 lira ikramiye ödenecek.

Posta 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.