Taşerona Kadroda Başvurular 'Çalışılan Kuruma'

Taşerona Kadroda Başvurular 'Çalışılan Kuruma'

KamuAjans.Com-Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun ardından Bakanlar Kurulu’nda son şekli verilen yeni statünün mali, sosyal haklarını belirleyen yasal düzenleme de hızla gerçekleştirilecek. Düzenleme yılsonuna kadar yasalaşacak şekilde yetiştirilecek. Kamuda personel çalıştırmayı düzenleyen birçok farklı yasada da yeniden düzenlemeler yapılacak. Yasal düzenleme çıktıktan sonra hak sahipleri çalıştıkları kurumlara müracaat edecek. İşlemler sonuçlanıncaya kadar taşeron firmada çalışmalarını sürdürecekler.

BAŞVURULAR ÇALIŞILAN KURUMA

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun ardından Bakanlar Kurulu’nda son şekli verilen yeni statünün mali, sosyal haklarını belirleyen yasal düzenleme de hızla gerçekleştirilecek. Düzenleme yılsonuna kadar yasalaşacak şekilde yetiştirilecek. Kamuda personel çalıştırmayı düzenleyen birçok farklı yasada da yeniden düzenlemeler yapılacak. Yasal düzenleme çıktıktan sonra hak sahipleri çalıştıkları kurumlara müracaat edecek. İşlemler sonuçlanıncaya kadar taşeron firmada çalışmalarını sürdürecekler.

GEÇMİŞTE DAVA AÇAN VAZGEÇECEK

Kamu personeli statüsünde istihdam edilecek taşeron işçilerin geçmişte haksızlığa uğradıkları gerekçesi ile çalıştıkları kamu kurumlarına açtıkları davalardan vazgeçmeleri gerekecek. Çünkü kamu personel statüsüne alımlarının kamuya yeterince bir maliyeti olacağı için ayrıca, söz konusu davaların maliyet getirmemesine özen gösteriliyor.

TAŞERON KALKSIN, MEMUR İŞİ YAPAN MEMUR, İŞÇİ İŞİ YAPAN İŞÇİ OLSUN

Yıllardır biz bu konu üzerinde çalışma yapıyoruz. Her iki günde bir bunu konuşuyoruz. Ülke gündemine getiriyoruz. İşçilik yapan işçi olması lazım, memurluk işi yapıyorsa memur olsunlar. Devletin çatısı altında olsunlar. Taşeron ortadan kalksın. Taşeron örgütleri var her ilde, buradan her ilden temsilciler çağrılıp ortak toplantı yapmak lazım. Bizzat yaşayanlarla görüşmek lazım. Taşeronda çalışanların bir kısmı örgütlü, bazıları sendikacı değil. Bundan bir iki sene önce sorun daha büyüktü, asgari ücret dahi almıyorlardı, ölüm izni, doğum izni yoktu. Ucube bir sistemdi. Bu arkadaşlarımızı devletin çatısı altında çalıştırmak lazım. Aracıya verilen bu arkadaşlarımıza verilmeli."

KURUM DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLECEK

Yapılacak yeni düzenleme sonrası da şu anda çalıştıkları kurumlarda çalışmaya devam edebilecekler. Başka kurumlara geçiş talepleri ise o kurumlar tarafından yapılacak özel sözleşmeler kapsamında mümkün olacak. Geçiş sürecinde taşeron işçilerle yapılacak özel sözleşmelerde bu konu sözleşme ile güvence altına alınacak.

Kamu personeli statüsüne geçişi getiren düzenleme sayıları 720 bini bulan taşeron işçileri kapsayacak. Bu kapsamda da belirli bir tarihten itibaren taşeron işçi olanları kapsayacak. O tarih Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırılacak. Böylece o tarihten sonra ilk kez taşeron işçi olarak işe girenler düzenlemeden yararlanamayacak.

Kaynak : Akşam 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.