Taşeron Yasasına Tepki

Taşeron Yasasına Tepki

Kamuajans.com - MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, bir milyon 20 bin çalışanı ilgilendiren taşeron yasasında yapılan ayrımcılığa tepki gösterdi.

Kamuajans.com - Şimşek, “Belediyelerde ve KİT’lerde Fiat Doblo ve Renault Fluence araç kullananlar kadroya alındı,Audi ve Passat kullanan şoförler kadro dışı tutuldu.Kiralama bedeli ve maliyet göz önüne alındığında bu araçları kullananlar, kadroya alınamıyor. Şoförler kullanılacak aracı kendileri seçmiyor. Böyle bir yanlışlık olamaz” dedi.

Şimşek TBMM'de yaptığı açıklamada, “Belediye ve KİT'lerde Doblo ve Fluence göre, kiralama maliyeti yüzde 40 fazla olan Audi ve Passat marka araç kullanan şoförler, kadroya alınmadı. Devlette böyle bir şeyin olabilmesini kabullenebilmemiz mümkün değil. Şoförler sürecekleri araçları kendileri seçmiyor. Bir kısmı Doblo, bir kısmı Renault, bir kısmı da Passat ve Audi kullanıyor. Aynı şekilde adli suçlardan 10-15 yıl önce ceza alan vatandaşlar da var. Mahkemelerden memnu hakların iade hakkını almış ama kadroya alınmıyorlar. İlave bir düzenleme yapılarak mağduriyetler giderilmeli. Araç kiralama şirketlerindekilerin mağduriyeti giderilmeli, hem de adli suçlardan sabıkası olanlar kadroya alınmalı” dedi.

Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.