Taşeron İşçilerin Sorunları Çözülmeli

Taşeron İşçilerin Sorunları Çözülmeli

KamuAjans.Com - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Taşeron işçi sorunu yıl başına kalmadan sendikaların da onayı alınarak çözüme kavuşturulmalı." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Taşeron işçi sorunu yıl başına kalmadan sendikaların da onayı alınarak çözüme kavuşturulmalı." dedi.

Ağbaba, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Parti Meclisi üyesi Yaşar Seyman ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.

Taşeron işçilikle ilgili hazırladıkları çalışma kapsamında Atalay'ı ziyaret ettiklerini belirten Ağbaba, parti olarak sendikaların görüş ve önerilerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Ağbaba, taşeron işçi sorununun ilk kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığını savunarak, bu konuda geçen günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Taşeron işçi sorununun yaklaşık bir milyon kişiyi ilgilendirdiğini aktaran Ağbaba, "Taşeron işçi sorunu yıl başına kalmadan sendikaların da onayı alınarak çözüme kavuşturulmalı. Sendikaların 'evet' dediği şeye bizim parti olarak 'evet' diyeceğimizi de buradan açıklamak istiyorum. Zaman zaman, kadrolu, sözleşmeli gibi açıklamalar yapılıyor onlar da doğru değil. Mutlaka kadro verilmeli, artık harf kalmadı alfabede, 4B, 4C, 4D... Hükümetin Türkiye'nin şanına yakışır bir biçimde işçisine kadrosunu vermeli." diye konuştu.

Veli Ağbaba, geçici işçi konusunun da başka bir sorun olduğunu, bunun da biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

- "Kıdem tazminatını konuşmak istemiyorum bundan sonra"

Ergün Atalay da Başbakan Yıldırım'ın cuma günü kendilerini ziyaret ettiğini ve 2,5 saat süren bir toplantı yapma imkanı bulduklarını anımsattı.

Türkiye'de uzun yıllardır taşeron denilen ilkel bir çalışma metodu olduğuna değinen Atalay, aynı çatı altında görev yapan işçilerin birinin tüm özlük hakları bulunurken, taşeron ise hiçbir hakkı olmadığını bildirdi.

"Son günlerde gelinen nokta, bizim için de memnuniyet verici bir nokta." diyen Atalay, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türk-İş'in talebi şu, işçilik işini yapan işçi kadrosunda, memur gibi çalışan memur kadrosunda olsun. Ama bunlar biran evvel devletin çatısı altında görev yapsın. Hükümetin açıklamaları, 'Yıl sonu gelmeden bu mesele çözülecek.' açıklaması var. Bu bizim için memnuniyet verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu ülke meselesi, 5 milyon insanı ilgilendiriyor. En az onun kadar sıkıntılı bir problem var. 20 yılı geçen geçici işçiler var. Ormanda, tarımda, karayollarında, demiryollarında var. Bunlar 5 ay 29 gün çalışıyorlar, bunlar çıkınca 6 ay 1 gün taşeron çalışıyor bunların adına. Bunların ülkeye ek bir maliyeti yok, bunlarla ilgili de biran evvel kadro çalışmasının yapılması lazım. Bu iki önemli problem. Birisi taşeron meselesi, birisi geçici işçi meselesi. Ben Türk-İş Başkanı olarak yıl sonuna kadar bu iki konunun üzerine yoğunlaşıyorum. Kıdem tazminatını konuşmak istemiyorum bundan sonra. Bu konu kapansın."

Atalay, taşeronla ilgili Türk-İş'in 10 yıllık çalışmasını içeren bir kitapçığı Ağbaba'ya hediye etti.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.