Taşeron İşçilerin Kadro Sorunu Hala Ortada Duruyor

Taşeron İşçilerin Kadro Sorunu Hala Ortada Duruyor

KamuAjans.Com-Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, taşeron işçilerin kadro sorununa işaret ederek, "Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere yeni kabineden bu sorunun bir an evvel çözülmesine yönelik adımlar bekliyoruz." dedi.

Toruntay, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir otelde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, çalışma hayatının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanı olduğu Öz Taşıma İş Sendikasının 4,5 yıl önce kurulduğunu anımsatan Toruntay, 800 bin kişinin çalıştığı Ulaştırma İş Kolunda kısa sürede önemli bir noktaya geldiklerini söyledi.

Ulaştırma İş Kolunda çalışanların sekizde birinin sendikalı olduğuna dikkati çeken Toruntay, şu değerlendirmede bulundu:

"Öz Taşıma İş Sendikası, 21 bini aşan üye sayısıyla iş kolunun en büyük sendikası olmaya aday. Bunu, üyelerimizden hiçbirini herhangi bir sendikadan istifa ettirip üye yapmadan başardık. Biz, çalışanların sendikalı olmasına büyük önem veriyoruz. Bunu yaparken de özellikle örgütlü olmayan çalışanlara yöneliyoruz. Türkiye'nin dört bir yanını gezerek çalışanları sendikalı yapıyoruz. Çünkü eskisi gibi Ankara'dan sendikacılık yapma devrinin bittiğini düşünüyoruz. Verdiğimiz emeklerin ve göstermiş olduğumuz gayretlerin sonucu olarak her geçen ay yeni bir iş yerinde örgütleniyoruz. Bugün gelinen noktada Öz Taşıma İş Sendikası çalışma hayatında önemli bir marka ve değer olmayı başardı."

- "Bakandan beklentimiz projeler geliştirmesi"

Toruntay, üyelerinin yaklaşık yüzde 48'ini oluşturan taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesini ve taleplerinin karşılanmasını istediklerini bildirdi.

Toruntay, hükümetin taşeron işçilere kadro vaadinde bulunduğunu anımsatarak, "Taşeron işçilerin kadro sorunu hala ortada duruyor. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere yeni kabineden bu sorunun biran evvel çözülmesine yönelik adımlar bekliyoruz." diye konuştu.

Bir basın mensubunun Bakan Sarıeroğlu'nun Hak-İş kökenli olduğunu anımsatıp, "Sayın Bakandan beklentileriniz neler?" sorusu üzerine Toruntay, şunları söyledi:

"Öncelikle yeni görevinin sayın Bakana tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Kendisinin sendikacı bir geçmişi olduğu için çalışma hayatının sorunlarını gayet iyi biliyor. Ondan beklentimiz temel çalışma hayatının sorunlarına ve özellikle de kadın çalışanlara yönelik projeler geliştirmesi."

Özcan Yıldırım



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.