Taşeron Düzenlemesi KİT'lerle Taçlandırılmalı

Taşeron Düzenlemesi KİT'lerle Taçlandırılmalı

KamuAjans.Com – Taşeron işçilere kadro verilerek Türkiye'deki emekçilerin büyük hayalini gerçekleştiren bir düzenleme yapıldı. Geride kalan küçük orandaki arkadaşımızın sorunu da çözülerek bu düzenleme taçlandırılabilir. Bizim umudumuz ve beklentimiz, KİT'lerdeki arkadaşlarımızın da düzenlemeye dahil edilmesi

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilere kadro verilmesiyle Türkiye'deki emekçilerin büyük hayalinin gerçekleştiğini belirterek, "Geride kalan küçük orandaki arkadaşımızın sorunu da çözülerek bu düzenleme taçlandırılabilir. Bizim umudumuz ve beklentimiz, KİT'lerdeki arkadaşlarımızın da düzenlemeye dahil edilmesi." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçiliği çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olarak gördüklerini, bu sorunun çözülmesi için yıllardır büyük çaba harcadıklarını söyledi.

HAK-İŞ olarak taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirmeye yönelik önemli adımlar attıklarını vurgulayan Arslan, şunları belirtti:

"2014 yılında Türkiye'nin dört bir yanından gelen 6 bin taşeron işçisini Ankara'da buluşturduk. Bu önemli bir tarihtir. Çünkü o dönem taşeron işçiler sendikalı değildi, arkadaşlarımızın toplu sözleşme hakları yoktu, kıdem tazminatı ve izin haklarına sahip değillerdi. Onlar o tarihte Türkiye'nin 'Kunta Kinte'leriydi, marabalarıydı. Tamamen taşeron şirketlerin merhametine bırakılmış arkadaşlarımızdı."

"Taşeron işçilerimizi güvenini hiç boşa çıkartmadık"

Hükümetin yaptığı taşeron düzenlemesinin, küresel sermayenin dünyada kamu kurumlarının özelleştirilmesi, devletin küçültülmesi, kamu hizmetlerinin özel sektör eliyle sürüdürülmesi baskısına karşı Türkiye'nin bir meydan okuması olduğunu dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Görüyoruz ki bu meydan okuma, bazı arkadaşlarımızın düzenlemenin kapsamı dışında kalmasıyla yeteri kadar net görülmüyor. Bize göre, taşeron işçilere kadro verilerek Türkiye'deki emekçilerin büyük hayalini gerçekleştiren bir düzenleme yapıldı. Geride kalan küçük orandaki arkadaşımızın sorunu da çözülerek bu düzenleme taçlandırılabilir. Bizim umudumuz ve beklentimiz, KİT'lerdeki, hastanelerin bilgi yönetim sistemindeki arkadaşlarımızın, araçlarıyla çalışan şoförlerimizin ve diğer bir kısım kurumlarda çalışan taşeron işçilerin de düzenlemeye dahil edilmesi. Büyük bir düzenlemeyi hayata geçiren hükümetimiz bunu da yapabilir."

Arslan, taşeron işçilerden kendilerine güvenmelerini isteyerek, "Bugüne kadar bize güvenen taşeron işçilerimizin güvenini hiç boşa çıkartmadık. Onların sorunlarının çözümü için büyük mücadele verdik. Bugün geldiğimiz noktada büyük bir iş başarıldı. Kadroya geçecek arkadaşlarımız, hem toplu sözleşme haklarını hem sendikal haklarını hem de ikramiye haklarının hepsini kullanacaklar. İnşallah yeni dönemde de bize güvenen işçi arkadaşlarımızla yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.