Sendikadan Hiçbir Destek Görmediler

Sendikadan Hiçbir Destek Görmediler

Kamuajans.Com – Taşeron Bilgi İşlem Personeline kadro verilecek mi? Yılları hastanelerin yüklerini sırtında taşıyan Bilgi İşlem Personelleri kadro istiyor. Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda görev yapan personelin durumu ne oldu. En Son Haberler.. Sağlık Bakanlığı HBYS Hastane Bilgi Yönetim Sistemi personellerini kadro dışı bıraktı mı? Bir bilgisayar ve sistem arızasında saatlerce kuyrukta bekleyen hastaları düşünerek gece gündüz demeden çalışan Taşeron Bilgi İşlem Personellerinin kadro dışı bırakılması

Taşeron İşçi olarak görev yapan Temizlik, Güvenlik, Tıbbi Sekreter ve Hasta Kabul Personellerinin sigorta dökümleri ve bilgileri TDMS‘ye girilmeye başlandı. Ancak yıllardır hastanede görev yapan şirketler değişse de değişmeden görevlerini ifa eden HBSY personelleri unutuldu.

HBYS Personeli Kadro Dışı Bırakıldı mı?

Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) personellerinin kadro dışı bırakılması sosyal medyada geniş yankı buldu. Ancak buna rağmen Sağlık Bakanlığından henüz bir açıklama yapılmadı. Şimdi HBYS çalışanları Cumhurbaşkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başta olmak üzere Sağlık Bakanlığını mesaj yağmuruna tuttu.

Diğer bir yandan sayıları 3000 civarı olan HBYS hastane bilgi işlem çalışanlarının çoğu sendikanın açıldığı günden bu yana üye Oldukları Hak-İş'e bağlı ÖZBÜRO iş senidikasından destek görmedi. Sendikanın hiçbir hakkından yararlanmamasına rağmen sendikaya üye olan bu çalışan arkadaşlarımızın tek istediği haklarının savunulmasıdır.

Bu konu ile ilgili sendika yetkilerinden ve Sağlık Bakanlığından aylardır haber bekleyene Hastane Bilgi işlem çalışanları yıllardır emek verdiği hastanelerde iş kaygısı olmadan çalışmalarına devam etmek istiyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.