MEB'den Taşeron İşçilerin Kadroya Geçişine Dair Açıklama

MEB'den Taşeron İşçilerin Kadroya Geçişine Dair Açıklama

KamuAjans.Com – Milli Eğitim Bakanlığı MEB 2 Ocak 2018’de başlayacak taşeron başvurularının başlamasından önce sözleşmelerle ve ihalelerle ilgili olarak iş ve işlemlerin nasıl yapılacağına dair duyuru yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Taşeron işçilerin karoya alınmalarına ilişkin açıklama yapıldı. 24 Aralık 2017 tarihli ve 696 sayılı KHK'da yer alan kamuda genel bütçeden personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yoluyla çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda 375 sayılı KHK'ya eklenen geçici maddede yer alan ve KHK kapsamına giren taşeron işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin ayrıntılı olarak MEB tarafından açıklamaların yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda MEB tarafından yapılacak tüm açıklamalarla ilgili siz değerli takipçilerimizi bilgilendireceğizç

Ayrıca KHK'ya göre taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemlerinin 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde gerçekleşeceğinden, bu süre içerisinde mevcut hizmetlerin de aksamadan yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Dolayısıyla ihale süreci devam eden ihaleler iptal edileceği, ihalesi yapılmış, ancak 24 Aralık 2017 tarihinde ve bu tarihten sonra işe başlayacak şekilde imzalanmış olan sözleşmeler feshedilecektir denildi. 24 Aralık 2017 tarihinden itibaren personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımının yapılmayacağı duyuruldu.

Taşeron İşçilerin Kadroya Geçiş İçin Başvuru Tarihleri Belli Oldu

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamında çalışan personelin işçi kadrolarına geçiş işlemlerinin yapılmasından önce sözleşmelerin sona ermesi halinde bunlardan mevcut hizmet alım sözleşmeleri geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar uzamış sayılacağı belirtildi.

Mevcut personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar uzamış sayılmalarından, yükleniciyle sözleşmeye devam edilememesi halinde geçiş sürecine ilişkin ihtiyaçlar, parasal limit sınırlamasına tabi olmaksızın 4734 sayılı Kanunun 22'nci maddesine göre doğrudan temin suretiyle karşılanacağı açıklandı.

Mevcut personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri idarelerin geçiş işleminin yapıldığı tarih itibarıyla feshedilmiş sayılacağı belirtildi.

Milletvekili Şahin: Taşerona Kadro ve 4/C'li Personelin 4/B'ye Geçişinin Detaylarını Açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.