KİT Taşeronuna Yeni İş Alanı!

KİT Taşeronuna Yeni İş Alanı!

Kamuajans.Com – Kamuda görev yapan yaklaşık 1 milyon taşeron işçinin kadroya geçirilmesi ile ilgili süreç devam ediyor. Başvuruları alınan işçiler için şimdi listelerin açıklanması ve itiraz süreci başlayacak. Ardından da sınavlar devreye girecek ve güvenlik soruşturmalarıyla birlikte 2 Nisan'da tüm işlemler tamamlanacak.

Taşeron işçilerle ilgili kapsam belirlenirken KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) taşeron işçileri dışarda kalmışlardı. Bu konuda talepler çoğalınca da bir çalışma başlatılmıştı. Bu çalışmalarla ilgili tüm detayları bu köşeden sizlere duyurmuştuk. Son olarak Pazar günü yazımızda Hazine Müsteşarlığı'nda yapılan toplantıyı ve hazırlanan taslak metnini yazmıştık. Bu yazımızın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da bir açıklama yaparak yaşanan süreç ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Sarıeroğlu, "KİT'lerde şimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek peyderpey o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız" diye konuştu. Bizim de yazımızda anlattığımız gibi burada kadro kademe kademe gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili taslak Başbakan Binali Yıldırım'ın onayına sunulduktan sonra düzenleme haline getirilecek.

BAKANDAN ÖNEMLİ UYARI

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu bu arada çok önemli bir uyarıda bulundu. Bakan Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğine işaret ederek, "Sosyal medya üzerinde, özellikle WhatsApp grupları üzerinden yapılan algılarla çalışanlarımız farklı alanlara empoze edilerek bazı art niyetli girişimlere alet edilmeye çalışılıyor. Buradan tüm çalışanlarımıza sesleniyorum; bunlara fırsat vermesinler.

Oluşturulan bu gruplarda kimlerin olduğunu, neler görüşüldüğünü, duyarlı işçi kardeşlerimiz bizlere iletiyorlar. Bu yapılan olumlu düzenlemeye gölge düşürmeye çalışanlara kimse fırsat vermesin" ifadesini kullandı.

ŞOFÖRLER DE BEKLİYOR

KİT çalışanlarının sorununun çözümünden sonra kamu kurumlarında araç kiralama yöntemiyle çalışan taşeron şoförler ve makam şoförleri de aynı kapsama alınıp kadroya geçmeyi bekliyor. Umarız bu arkadaşlarımızı da memnun edecek bir sonuç ortaya çıkar.

Faruk Erdem

Kaynak: Yeni Asır

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.