Kamuda Taşeron Bitmedi

Kamuda Taşeron Bitmedi

Kamuajans.Com – Türkiye'nin farkı bölgelerde görevlerine devam etmekte olan kurumlar da bir milyon civarı taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron işçiler sözleşmeli olarak çalıştığı için her hangi bir güvenceleri bulunmamaktaydı ve bu sebepten dolayı uzun süredir işçiler Hükumetten kadro beklemekteydi. Hükmet sonunda çalışmalarını tamamladı ve taşeron işçilere kadronun verileceği müjdelendi. Buna göre taşerona kadro başvuruları tamamlandı ve kurumlar taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıklamaya başladı.

 Buna göre Türkiye geneli kurumlar taşeron başvuru sonuçlarını açıklıyor ancak bazı adaylar taşeron başvurusunda red aldığı görülmektedir. Red verilen Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS) adı altında yıllardır çalışan bilgi işlem çalışanları sadece % 70 yani personel çalıştırmasına dayalı ihale yapılmadığı için RED edildiler. Bunun yanında yemekhane personelleri, şoförler,röntgen teknisyenleri gibi bir çok personel red edilmiştir.

Red edilen personellerin çoğu 01.01.2018 tarihli Resmi Gazetenin 3. ve 4. maddesi hükmü uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi olmadığından reddedilmiştir.

Red verilen bu çalışanların çoğu ihale mağduru olmuştur. Bu çalışan işçi kardeşlerimiz yıllardır kamu kurumlarına hizmet etmiş kişilerdir.

Bu çalışanların durumu ne olacağı konusunda bir açıklama yapılmamıştır. Red verilen Personellerin çoğu Sağlık bakanlığına bağlı personellerin olması dikkat çekiyor…

Bu yanlışın düzeltilerek bu çalışanların haklarının bir an önce verilmesini istiyoruz…

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.