Kamuda Şoför Olarak Çalışanlar Niçin Kadroya Alınmadı?

Kamuda Şoför Olarak Çalışanlar Niçin Kadroya Alınmadı?

Kamuajans.com - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) konferans salonunda, daimi işçi kadrosuna geçen çalışanlar için düzenlenen törende, personelin yeni bir statüye kavuşmasının önemli olduğunu söyledi.

Kamuajans.com - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Bu millete hizmet nerede olursa olsun çok anlamlı ve önemlidir. Çalışan arkadaşlarımızın statüsü ne olursa olsun, önemli olan, bu aziz ve güzel millete verilen hizmettir." dedi.

Dünyada hiçbir şeyin garantisi olmadığını belirten Malkoç, garanti olanın, insanın alın teri ve emeği olduğunu ifade etti.

Personelin statüsünün değişmesinin güzel bir şey olduğunu dile getiren Malkoç, "İşin esası çalışmadır, bu millete hizmettir. Bu millete hizmet, nerede olursa olsun çok anlamlı ve önemlidir. Çalışan arkadaşlarımızın statüsü ne olursa olsun, önemli olan, bu aziz ve güzel millete verilen hizmettir." diye konuştu.

Malkoç, yüzbinlerce çalışanın sürekli işçi kadrosuna geçmesinin ve sözleşmeli olmasının sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Her olayda olduğu gibi elbette bu olayda da bize göre bazı eksiklikler var. Bunlardan birisi de bizde veya kamuda şoför olarak çalışan arkadaşlarımızla ilgili düzenlemenin, bu kapsama alınmamış olması. Niçin alınmadı, sebebi nedir, bunu bilmiyoruz. Bu, bizim dışımızda. 2017 yılında yüzde 11 büyüyen bir ülkede, dünyanın en büyük yatırımlarını yapan büyük bir devlet, bu arkadaşlarımızı da mutlaka değerlendirecektir. Bunu umut ediyoruz. Bunu toplantılarda da dile getiriyoruz." dedi.


- "KDK'yi örnek bir kurum yapmak zorundayız"

KDK'yi Türkiye'de örnek bir kurum yapmak zorunda olduklarını aktaran Malkoç, daha iyi ve mükemmele doğru gitmek zorunda olduklarını anlattı.

KDK'nin önünden geçen insanın, kuruma doğru baktığında kurumu mahkeme duvarı gibi görmemesi gerektiğini ifade eden Malkoç, "Bize başvuran insanlar haklı olmayabilir. Bizim görevimiz, onların müracaatı haklı olmasa da onlara tebessüm etmektir, güler yüz göstermektir. İşte bu statüden sonra sizlerin bu güler yüzünün daha da artacağı inancındayım." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince sürekli işçi kadrosuna geçen personele hediyeleri verildi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.