Kadroya Geçmeyi Bekleyen Kaç Taşeron İşçi Var ?

Kadroya Geçmeyi Bekleyen Kaç Taşeron İşçi Var ?

KamuAjans.Com-Türk-İş Genel Başkanı Atalay: - "15 Temmuz olunca ne taşeronu konuşuyoruz ne 5 ay 29 günü konuşuyoruz. Hiçbir şey konuşmuyoruz. Bu vatan hainleri en büyük zararı bu ülkeye verdiler. 241 şehide verdiler, gaziye verdiler, emekliye, işçilere, dar ve sabit gelirlilere verdiler"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "15 Temmuz olunca ne taşeronu konuşuyoruz ne 5 ay 29 günü konuşuyoruz. Hiçbir şey konuşmuyoruz. Bu vatan hainleri en büyük zararı bu ülkeye verdiler. 241 şehide verdiler, gaziye verdiler, emekliye, işçilere, dar ve sabit gelirlilere verdiler." dedi.

Afyonkarahisar'da bir termal otelde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri'ne katılan Atalay, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'cü kalkışmanın işçilere ve dar gelirlilere, ülkeye ve çalışan kesime zarar verdiğini belirtti.

Atalay, şöyle devam etti:

"Taşeron işçilerin sayısı 20 bin civarında. Sayın Ahmet Davutoğlu, başbakanken söz verdi, taşeronların kadroya geçeceğini söyledi. Sayın Binali Yıldırım başbakan oldu, onunla da Ramazan Bayramı'nın birinci günü İzmir'de görüştük ve söyledik, 'Sayın Davutoğlu'nun sözü bizim sözümüzdür' dedi ve kabul etti. Ardından 15 Temmuz olunca ne taşeronu konuşuyoruz ne 5 ay 29 günü konuşuyoruz. Hiçbir şey konuşmuyoruz. Bu vatan hainleri en büyük zararı bu ülkeye verdiler. 241 şehide verdiler, gaziye verdiler, emekliye, işçilere, dar ve sabit gelirlilere verdiler. Biz sendikalar, işçiler, inadına demokrasiden yana olmak mecburiyetindeyiz, inadına özgürlüklerden yana olmak mecburiyetindeyiz."

- "Siyasiler ve kitle örgütleri milli olmalı"

Türkiye'nin 50 yıldır Avrupa Birliği'ne girmek için gayret gösterdiğini ifade eden Atalay, "Ülkenin tapusunu verin isterseniz, bunlar bizi Avrupa Birliği'ne falan almazlar." ifadesini kullandı.

Atalay, Türkiye'nin çıkarlarının korunması doğrultusunda siyasi partilere ve kitle örgütlerine görev düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz Türkiye, önceliğimiz Türkiye'nin çıkarları. Bütün siyasilerimiz, kitle örgütlerinin başkanları milli olmak mecburiyetinde. Herkes milli olacak. CHP'li olmuş, MHP'li olmuş, AK Partili, hiç fark etmiyor. Milli olduğu zaman, CHP de bizim, MHP de bizim, AK Parti de bizim, Doğruyol da bizim. Hepsi bizim. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarından yana olsunlar. Terör örgütlerine 'Bu PKK'dır, vatan hainidir, katildir' desinler. FETÖ'ye 'Bunlar zalimdir, bunlar katildir' desinler. Onun dışında anlaşamayacağımız hiçbir şey yok."

Seminere, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu'nun yanı sıra sendikaların yöneticileri ve üyeleri katıldı.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.