Kadroya Gecen Taşeron İşçiye De Promosyon Var

Kadroya Gecen Taşeron İşçiye De Promosyon Var

Kamuajans.Com – Kadroya geçen taşeron işçiler, protokolde yer alan hükümlere göre maaş ödeme süresine göre promosyon ödenmesi yönünde madde varsa promosyon alabilir. Bu konuda önemli olan protokoldeki hükümlerdir.

SORU: Taşeron işçisiydim kadroya geçirildim. Kamu kurumunda çalışan memurlara promosyon ödeniyor. Ben de promosyon alabilecek miyim maaşlar kamu kurumundan yattığı için?

CEVAP: Taşeron işçilerin promosyon alabilmeleri için kritik konu bankayla kamu kurumu arasındaki protokol. Protokolde yer alan hükümlere göre maaş ödeme süresine göre promosyon ödenmesi yönünde madde varsa taşeron işçiler promosyon alabilirler. Diğer yandan promosyonla ilgili protokol sona ermişse, yeni protokol imzalandığı tarihten itibaren maaşlarını protokol imzalanan bankadan alacak işçilere de promosyon ödenmeye başlanacaktır. Bu konuda önemli olan protokoldeki hükümler.

Emekli maaşı artabilir

SORU: İşyerinde emekliliği yakın olan çalışanlar, SGK prime esas kazancın tavanı arttığında kendi primleri bu tavana çok uzak kaldığından emekli maaşları düşük olacak şeklinde düşünüyorlar. Bu, doğru mu? (Seydi Adıyaman)

CEVAP: Prim gün sayısı ne kadar fazla ve prime esas kazanç ne kadar yüksek ise emekli aylığı da o kadar yüksek olur. Ancak 1999 öncesi, 1999-2008 arası ve 2008 sonrası çalışması olan kişiler için emekli aylığı hesaplanırken her üç dönemdeki aylık bağlama oranı farklı olduğu için bu mantık şaşar. Bu kişilerin 2008 sonrası çalışmaları arttıkça emekli aylığı artmamakta, hatta azalmaktadır. Ancak bu kişiler için prime esas kazanç miktarı 4.000 TL ve üstü olursa aylıkta düşme olmaz. Maaşı yüksek olan kişiler için tavan artınca emekli aylığında artış dahi olur.

Okan Güray Bülbül

Kaynak : Akşam 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.