PTT Çalışanlardan Eşit İşe Eşit Ücret Talebi

PTT Çalışanlardan Eşit İşe Eşit Ücret Talebi

Kamuajans.com - Bizler PTT çalışanları olarak 2013’ten itibaren İHS adı verilen bir sistemle sözleşmeli olarak çalıştırılıyoruz, oysaki kpss ile atandık. Buna rağmen tüm gişe memuru, veznedar vs.. sgk dökümlerinde işçi olarak gözüküyoruz. Bizlerinde 4c/4b gibi bir statüye kavuşturulması için sesimizi duyurursanız seviniriz, teşekkürler. PTT çalışanları eşit işe eşit ücret talebinde bulunuyorlar.

<br />

<br />

Bizler PTT personeli olarak PTT'nin 2004 yılında KİT statüsünden çıkartılıp, PTT Bank adı ile %51 hisseyle Hazine müsteşarlığına bağlanırken mağdur edilen kesimiz. KİT statüsüne sahip olduğu dönemde göreve başlayan (2013 öncesi) 399sayılı kanuna tabi memurların maaş ve statüsü bakımından kaydırıldığı,2013 yılı itibariyle göreve KPSS ile atanmamıza rağmen maaş, özlük vs haklarımızın eşit olarak verilmediği, İdari Hizmet Sözleşmeli (IHS) Personel tanımı altında çalıştırılıp 399sayılı kanuna tabi KİT döneminden kalma memur, veznedar ve idari amirlerle aynı işi yapmamıza rağmen daha düşük ücretle çalışmaktayız.

<br />

Bizler KPSS ile atanmış memur, veznedar ve müdürler olarak eşit işe eşit ücret talep ediyoruz,399 sayılı kanuna tabi olarak çalışan yöneticilerin işimize son verir korkusuyla çalışıp Demokles’in kılıcı gibi başımızda dikilmelerini, düşük ücretle çalışmayı hakketmiyor ; sırasıyla Anayasanın 70. Ve 49.maddelerinde de belirtildiği üzere eşitliğin devletin ilgili kurumları tarafından düzeltilmesine aracı olacağınıza yürekten inanıyor, teşekkür ediyoruz.

<br />

PTT Çalışanlar<br />

<br />

<a href="http://www.kamubiz.com/">Kamubiz.com</a> Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.