Beklenen Açıklama Halen Gelmedi

Beklenen Açıklama Halen Gelmedi

Kamuajans.Com – Çalışma ve sosyal güvenlik bakanımız ve sağlık bakanımızdan bir açıklama bekliyoruz? Hastanelerde 7/24 çalışan bilgi işlem personellerinin durumu ne olacak!!!

Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.'

Bu hüküm nedeniyle, hastanelerin beyin takımı olarak nitelendirilen 7/24 esasına göre çalışan personel, personele dayalı hizmet alım sözleşmesi ile çalışmış olsa dahi, kadroya geçemeyecek

Bu sınırlamadan dolayı 3 bine yakın personelin, kadro düzenlemesinin dışında kaldığı belirtiliyor.

Hastanedeki veri giriş, tıbbi sekreterler, temizlik personelleri, güvenlik ve yemekhane personelleri taşeron kadro yasasından faydalanıyorlar fakat tüm iş akışını kapsayan, kurum idaresine bağlı tam zamanlı çalışan, resmi tatillerde kurum idaresinin izni olmadan şehir dışına çıkamayan ve desteğini 7/24 kesmeyen bilgi işlem çalışanları bu kapsamın dışında neden tutuldu kimse bu konuya anlam veremedi.

Hiçbir kurum yöneticisi bu konu ile ilgili bir açıklama yapmıyor. Sendikalarımız bu konu ile ilgilendiğini söylüyor. Ancak; Resmi olarak hiçbir açıklama yok.

Bu konu ile ilgili Hastane Bilgi İşlem Çalışanları Çalışma ve sosyal güvenlik bakanımız ve sağlık bakanımızdan bir açıklama bekliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.