Meclis Yeni Başkanını Seçiyor

Meclis Yeni Başkanını Seçiyor

Kamuajans.com – Meclis başkanlığı seçim takvimi belli oldu. Kulisler hareketli...TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, 18 Şubat itibariyle görevinden istifa edeceğini açıklaması üzerine Meclis takvimi yeniden şekillendi.

Yıldırım’ın istifasının Genel Kurul’da okunmasının ardından 19-23 Şubat tarihleri arasında partilerin başkan adaylarının başvuruları netleşmiş olacak. Adayların beş günlük başvuru sürecinden sonraki gün, muhtemelen 24 Şubat Pazar günü TBMM Genel Kurulu toplanıp başkanlık seçim turlarını yapacak. Meclis Başkanı seçilinceye kadar olan süre içinde, TBMM Başkanvekilleri arasında en yaşlı olan Celal Adan, “Başkan Vekili” sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olacak.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Muhalefet partilerinde henüz başkan adayları netleşmiş değilken, MHP’nin de açık çek vermesiyle iktidar kanadında kulisler hareketlenmiş durumda. Ankara’da TBMM başkanlığı için AKP’de şimdiye kadar Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop, Bekir Bozdağ, Hayati Yazıcı, Naci Bostancı, İsmet Yılmaz, Ahmet Aydın, Nabi Avcı, Alev Dedegil, hatta Mustafa Elitaşisimleri bile bazı çevrelerde konuşuldu. Külliye’den ise herhangi bir somut işaret gelmedi. Öte yandan TBMM başkanlığı için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, AKP’li hiçbir adaydan yana tavır almadığı, ülkücü AK Partili kavramına karşı çıktığı belirtiliyor.



Kaynak : Milli Gazete  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.