Meclis'ten ''Eve Giden Polise 'Acil' Dönün Çağrısı

Meclis'ten ''Eve Giden Polise 'Acil' Dönün Çağrısı

Kamuajans.com - 1 Ekim'de yeni yasama yılı açılışına hazırlanan TBMM'de önceki akşam saatlerinde hareketlilik yaşandı. Mesaisi biten ve kampüsten ayrılan polisler, acil olarak TBMM'ye çağrıldı.

Kamuajans.com - Polislere ağır silahlar verilerek, güvenlik önlemleri arttırıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, nöbetçi olmayan polislerin ayrılabileceği belirtilerek, evlerine dönmeleri istendi. TBMM'deki önlemlerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen bir saldırı istihbarat notu nedeniyle alındığı iddia edildi.

Ankara'daki kamu kurumları ve büyükelçiliklerle birlikte TBMM'ye yönelik terör saldırı ihbarı geldiği, bu nedenle de önlem alındığı öne sürüldü. Ancak Ankara Emniyeti yetkilileri, böyle bir istihbarat paylaşımı yapılmadığını, genel asayiş uygulamasının dışında Ankara'da özel güvenlik önlemi alınmadığını dile getirdi.

Gece TBMM'deki hazırlığın, Meclis Emniyet Amirliği'nin tatbikatı olduğu öne sürüldü.

TBMM'de bir aydır hummalı şekilde 15 Temmuz saldırılarının izlerini silmek için tadilat çalışması sürüyor.

TBMM yönetimi, diğer yandan herhangi bir terör saldırısını önlemek için güvenlik önlemlerini artırarak, kapılara 'road blockerlar' koydu. 

Nuray BABACAN
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.