KHK'larda Değişiklik Tasarının İlk 5 Maddesi Kabul Edildi

KHK'larda Değişiklik Tasarının İlk 5 Maddesi Kabul Edildi

Kamuajans.com - TBMM Genel Kurulunda "temel kanun" olarak görüşülen Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarının ilk 5 maddesi kabul edildi.

Kamuajans.com - HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, önerge üzerindeki konuşması için kürsüye, tutuklu HDP'li milletvekillerinin fotoğraflarıyla çıktı. Beştaş, 2'si eşgenel başkan 10 HDP'li milletvekilinin, cezaevinde olduğunu anımsatarak, "Bu Meclis özgür değil. 4 Kasım darbesiyle iradesi sakatlanmıştır. Ne biz ne siz özgürüz duygusuna kapılmayalım." dedi.

Genel Kurulda görüşme devam ederken kulislerden ses gelmesi üzerine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, "Ölümler olmasın diye mücadele ediyoruz, siz ne yapıyorsunuz. Dışarıda maç izliyorsunuz, burada değilsiniz." diye bağırdı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da Yiğitalp'e, "Hiçbir şey yokken ayağa kalkıp niye bu gruba bağırıyorsunuz. Dışarıdaki milletvekiline de mi karışacaksınız?" diye karşılık verdi.

HDP ile AK Parti'li milletvekillerinin karşılıklı laf atması üzerine Aydın, birleşime ara verdi.

Aranın ardından tasarının görüşmeleri devam etti.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, hainden öğretmen olmayacağını, öğretmenden hain çıkmayacağını söyledi. FETÖ ve PKK'lı olduğu gerekçesiyle görevden alınan öğretmenlerin emanete ihanet ettiğini ifade eden Sancaklı, ancak "malum bankaya" zorunluluktan dolayı iş ve işlem yaptığı için de FETÖ'cü damgası vurulmasının yanlış olduğunu söyledi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, onbinlerce kişinin örgütlendiğini, ancak bakanlıktaki müfettişlere rağmen birinin dahi terörist olduğunun tespit edilemediğini söyledi. Bilgen, "Sizin sendikalarınıza üyeyken iyiydi başka sendikalara üye olduğu için tehlikeli oldular." diye konuştu.

Siirt'te maden kazasında 9 kişinin enkaz altında olduğunu anımsatan Bilgen, "9 kişi enkaz altındayken dışarıda maç izliyorsunuz. Burada da şehitlik edebiyatı yapıyorsunuz ama 9 kişiyi enkazdan çıkaramayan devletin sorumluluğu olduğunu itiraf edemiyorsunuz. Çünkü o madenin sahiplerini, resmi, gizli ortaklarını siz de biz de biliyoruz." şeklinde konuştu.


-"Biz FETÖ'den çok çektik"

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da FETÖ'den çok çektiklerini dile getirerek, bir tane arkadaşlarının okul müdürü, emniyet müdürü yapılmadığını söyledi. Varlı, "Kim FETÖ'cüleri korur, arkasında durur ise Allah belasını versin. Ama çok basit gerekçelerle de insanları terör örgütü üyesi yapmayın." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, iktidarın ders almadığını savunarak, "FETÖ'nün gidip, METÖ'nün geldiğini, Menzilcilerin artık ikame edildiğini, Milli Eğitim, Sağlık bakanlıklarının bu tarikatlara teslim edildiğini" öne sürdü.

Adıyaman'da çok sayıda öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddialarını gündeme getiren Yarkadaş, gerçeklerin topluma anlatılmasını istedi. Yarkadaş, çocukların okullarda, yurtlarda tacize uğrayıp, müstahdem ile aynı yatakhanede kalmak zorunda bırakıldığını ileri sürerek, "Biz o çocuklara kirli eller uzanmasın derken o kirli elleri uzatanlar serbestçe dolaşıyor. 74 çocuğun başına gelenlerden hesap soramayanlar aydınlardan, yazarlardan, sanatçılardan adeta intikam alıyor. Çocuklara yapılan muameleleri gördüğünüzde kusarsınız." dedi.

Görüşmelerin ardından TBMM Başkanvekili Aydın, birleşimi, saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.