KHK Komisyonu Bu Hafta Kurulabilir

KHK Komisyonu Bu Hafta Kurulabilir

Kamuajans.com - Hem yargı sistemine yönelik eleştiriler hem de 16 Nisan'da yapılacak referandumla halkoyuna sunulacak Anayasa değişikliğinin bu alandaki düzenlemeleri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile konuşuldu.

Kamuajans.com - 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK'lar nedeniyle mağdur olduğunu iddia edenlerin başvurabileceği bir komisyon oluşturulacağı açıklanmıştı ama hala kurulmadı. Neden gecikti?

23 Ocak'ta çıkan KHK'da, OHAL işlemlerini inceleme komisyonu kurulmasına dair düzenlemeler yapıldı. 7 kişiden oluşan bağımsız bir komisyon olacak. Bütün kurumlar, komisyonun talep ettiği ilgili belgeleri vermek zorunda. Görev yapanlara teminatlar verdik, kararlarının icrai yaptırımı olacak. Burada en önemli şey yargı yolunun açılmış olmasıdır. Bu komisyonla, bireysel başvuru ve AİHM'e kadar gidecek süreç başlatılmış oldu. İşleyişi şeffaf olacak.


Ne zaman kurulacak?

1 ay içerisinde kurulması gerekiyordu. Ancak kurulamadı. Halkoylaması sürecinin gündemde olması sebebiyle gecikmiş olabilir ama hazırlıkların bitirilmesi konusunda Sayın Başbakan'ımız talimat verdi. Bu hafta içerisinde kurulabilir diye düşünüyorum.

Kübra PAR 
Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.