Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Pak Kimdir?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Pak Kimdir?

KamuAjans.Com-Referandumdan çıkan evet sonucu sonrasında kurucusu olduğu partiye tekrar dönüşünün yolu açılan Cumhurbaşkanı'nın parti genel başkanlığa gelişiyle kabine değişikliği yaşanacağı konuşuluyordu.Daha genç isimler ile yola devam edeceği her platformda konuşulan Cumhurbaşkanı'nın gelecek için şekillendirdiği partide bakanlıklara yeni isimler geldi.

 AKP'de referandum sonrası sıkça söz edilen kabine değişikliği sonunda gerçekleşti. 4 bakanlıkta değişiklik gerçekleşirken bu bakanlıklar;

Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni açıkladığı kabine listesinde, Çalışma, Tarım, Gençlik, Sağlık ve Adalet Bakanları değişti. Kabine değişikliği, beklentilerin aksine büyük çaplı oldu.

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğan Bak, Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu.

Bak 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.