Ekrem İmamoğlu Mazbatayı Alıyor Mu? YSK'da Son Dakika Gelişmesi

Ekrem İmamoğlu Mazbatayı Alıyor Mu? YSK'da Son Dakika Gelişmesi

Kamuajans.com – İSTANBUL seçim sonuçları kesinleşirken, Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak için YSK'ya gidiyor, işte yaşanan son dakika gelişmeler.

31 Mart seçimlerinden 16 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası için gözler YSK'ya döndü. CHP il başkanlığından gelen son dakika açıklamaya göre YSK, Ekrem İmamoğlu'nu mazbata için davet etti.

CHP İl başkanlığı açıklamasında 'İmamoğlu mazbatasıın almak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu'na çağrıldı' dedildi.

Mazbata süreci başladı

Maltepe'de oy sayımının tamamlanması ile birlikte Belediye Başkanı Ali Kılıç, mazbatasını alırken gözler İmamoğlu'na dönmüştü. Tutunakların teslimi ile birlikte Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesi süreci de resmen başlamıştı.

YSK'da flaş gelişme

Herkesin merak ettiği nokta YSK'nın mazbatayı verip vermeyeceğiydi. CHP'den gelen 'İmamoğlu kazbata için çağrıldı' haberi mazbatanın verileceğini yoruldu. CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat, Ekrem İmamoğlu ile olan bir paylaşım yaptı ve 'mazbatayı bekliyoruz' diye yazdı.

Özgür KARABAT

@OzgurKarabatCHP

Mazbatayı bekliyoruz... #MazbataGeldi #HukukunGereği @ekrem_imamoglu

2.221

15:11 - 17 Nis 2019

370 kişi bunun hakkında konuşuyor

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndanda mazbata için şu paylaşım geldi:


Canan Kaftancıoğlu

@ccanannnnnn

Mazbatamızı alıyoruz...

10,9 B

15:36 - 17 Nis 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

3.733 kişi bunun hakkında konuşuyor

YSK mazbatayı verecek mi?

Bilindiği gibi dün AK Parti seçimlerin iptali ile birlikte mazbatanın verilişinin de ertelenmesini istemişti. YSK'nın önünde şimdi iki seçenek bulunuyor. Ya mazbata erteleme talebini kabul edecek ve öncelikli olarak seçimlerin yenilenmesini karara bağlayacak. Ya da mazbatayı teslim edip itirazları sonra görüşecek. Şimdi nefesler tutuldu son söz için gözler YSK'ya döndü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.