31 Temmuz'a kadar dilekçe verene 1000 lira ikramiye!

31 Temmuz'a kadar dilekçe verene 1000 lira ikramiye!

Kurban Bayramı’nda 1000 liralık ikramiye, 31 Temmuz tarihine kadar emekliliği hak eden ve emeklilik için dilekçesini SGK’ya verenlere ödenecek. Dilekçeyi 1 Ağustos'ta veren ikramiye alma hakkını kaybeder...

Emeklilere bayram ikramiyesi ilk kez bu yılın Ramazan Bayramı'nda ödendi. Ramazan Bayramı'nda ödenen bayram ikramiyesi bir kereye mahsus değil. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları’nda emeklilere bayram ikramiyesi ödenecek. Bu yıl Kurban Bayramı’nda ikramiye almak isteyen kişilerin ise dikkat etmeleri gereken önemli bir husus bulunuyor.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Bayram öncesi ikramiyelerden yalnızca emekliler yararlanmıyor. SGK’dan gelir ve aylık alanlar da bayram ikramiyesi alabiliyorlar. SGK’dan gelir ve aylık alan emekliler, iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler, iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişilerin hak sahipleri, sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkelerde anlaşması bulunan ve Türkiye’den kısmi gelir ve aylık alan kişiler, dul ve yetim aylığı alan kişiler ve maluller bayram ikramiyesinden faydalanabilir.

İŞLEMLER TAMAMLANMALI

Bu yıl Ramazan Bayramı'nda ikramiyeler SSK emeklilerine 8 Haziran’da, Emekli Sandığı ve Bağ – Kur emeklilerine ise 8 Haziran’da ödendi. Bayram ikramiyesi alabilmek için bayramdan önce SGK’dan gelir veya aylık alıyor olmak gerekiyor. İkramiye alacak kişilerin bayramdan önce işlemleri tamamlamış olmaları şart.

Sadece Emekliler için değil

Bayram ikramiyesi yalnızca emeklilere ödenmiyor. Ancak emekliler ve maluller dışındakiler için bayram ikramiyesinin tutarı farklı. Emekliler ve malulen emekli olmuş malullük aylığı alan kişiler 1.000 TL ikramiye alıyorlar. Dul ve yetim aylığı alan kişiler ise ölüm aylığı oranında ikramiye alabiliyor. Örneğin kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyor.

İki ölüm aylığı birden alan ne yapacak?

Hem kocasından, hem babasından veya hem annesinden, hem babasından ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alırlar. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde yüksekse oradan ödenir. Örneğin dul eş hem babasından, hem kocasından aylık alıyorsa ve kocasından dolayı aldığı ölüm aylığının oranı yüzde 75, babasından aldığı ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise 750 TL bayram ikramiyesi alır.

Dikkat, 1 günle kaçırmayın!

SGK’YA emeklilik için dilekçe verilen tarih çok önemlidir. Kurban Bayramı’nda ikramiye 31 Temmuz’a kadar emekliliği hak eden ve bu tarih de dahil olmak üzere emeklilik için dilekçesini SGK’ya verenlere ödenecek. 1 Ağustos ve sonrasında emekliliğe hak kazanan ve dilekçesini verenler bu yıl Kurban Bayramı’nda ikramiye alamayacaklar.

Okan Güray Bülbül

Kaynak : Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.