3 Seçimi 3 Yıla Yayma Planı Muhalefet İle Görüşülecek

3 Seçimi 3 Yıla Yayma Planı Muhalefet İle Görüşülecek

KamuAjans.Com-Eğer muhalefet olumlu yaklaşırsa, yerel seçimlerin 2018'e çekilmesi, genel seçimlerin de 2020'ye ötelenmesi planlanıyor.

İsmail Sonsuz AK Parti, 2019'a rastlayan üç seçimi, üç yıla yaymak için harekete geçti. Eğer muhalefet olumlu yaklaşırsa, yerel seçimlerin 2018'e çekilmesi, genel seçimlerin de 2020'ye ötelenmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise normal takvimi olan 2019'da bırakılacak. "Üç yıla üç seçim" önerisi, mini Anayasa paketi hazırlığı kapsamında da gündeme geldi. Yapılan değerlendirmeler, diğer Anayasa değişiklik maddeleriyle birlikte Başbakan Binali Yıldırım'la paylaşıldı. Yıldırım'ın da önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşerek konuyu değerlendirmesi bekleniyor. AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtirken, yazım aşamasının sürdüğünü kaydetti. Özdağ, "Türkiye'nin acilen yeni bir Anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Bu gerçekleştiği an, tahminen 2018 Ekim ayında da yerel seçimler kapımızı çalmış olacak" dedi.



Türkiye 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.