Yandaş Olmaya Devam Edeceğiz

Yandaş Olmaya Devam Edeceğiz

Kamuajans.Com – Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, kendilerine yandaş sendika denildiğini anımsatarak, "Milletin yanında olanların yanında olmak, mazlumların yanında olanların yanında olmak, darbecilere karşı olanların yanında olmak, yedi düvele meydan okuyanların yanında olmak yandaşlıksa, burada bir kez daha ifade ediyoruz. Bu şekilde yandaşlığa can kurban. Yandaş olmaya devam edeceğiz.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen il divan toplantısına katılmak için kente geldi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Metin Memiş'in yanı sıra, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, çevre illerin sendika başkanları ve üyeler katıldı. Toplantıda üyelere seslenen Memiş, bu ülkenin sigortası konumunda olan bir sendika olduklarını belirterek, "Memur-Sen ailesi olarak biz her zaman olduğu gibi bugün de yine milletimizin, ülkemizin, devletimizin yanındayız. Yanında olmaya da devam edeceğiz. Bizim Diyarbakır'da kurduğumuz cümleyle Edirne'de kurduğumuz cümle, Antalya'da kurduğumuz cümleyle Tokat'ta kurduğumuz cümle aynıdır. Biz bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için zalimlerin karşısında mazlumların yanında her zaman duruşumuzu göstereceğiz. Biz bu ülkenin geleceği için çocuklara onurlu bir gelecek bırakmak için doğru bildiğimiz her şeyi hiç çekinmeden söylemeye devam edeceğiz. Allah'a hamdolsun bugün itibariyle Memur-Sen 1 milyon üyesiyle, Sağlık-Sen 250 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük sendikası oldu. Milletin ve çalışanların sesi olduk. Onların teveccühünü kazanarak bugünlere geldik. İnşallah hedeflerimizden sapmadan kurucu genel başkanımız Akif İnan'ın misyonundan davasından sapmadan bu davayı daha da ileriye taşıma mücadelesini birlikte vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Böyle yandaşlığa can kurban"

Sendikalarına yandaş sendika denildiğini hatırlatan Genel Başkan Memiş, "Diyorlar ki siz yandaşsınız, birilerinin ağzıyla konuşuyorsunuz. Biz de diyoruz ki milletin yanında olanların yanında olmak, mazlumların yanında olanların yanında olmak, darbecilere karşı olanların yanında olmak, yedi düvele meydan okuyanların yanında olmak yandaşlıksa, burada bir kez daha ifade ediyoruz. Bu şekilde yandaşlığa can kurban. Yandaş olmaya devam edeceğiz. Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun millet adına kim bir çivi çakıyorsa kim milleti önemsiyorsa, kim milletin değerlerine değer katıyorsa başımızın üstünde yeri var ama bu milletin değerleriyle, geleceğiyle kim oynuyorsa, kim çukur kazıyorsa da ona karşı mücadele etmek bizim en önemli görevimiz. Babamızın oğlu da olsa asla onu tanımayız. Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de aynı duruşumuzu devam ettireceğiz. Bu ülke 28 Şubatları yaşadı. 28 Şubat sürecinin 21'nci sene-i devriyesinde dün 21 tane sanık ceza aldı. Müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu sevindirici bir hareket ama baktığımız zaman bunun ev hapsine dönüştürülmesi ve o gün milletin burnundan getiren, bu ülkenin geleceğiyle oynayanların müebbet hapis almasına rağmen ev hapsine çarptırılmalarını doğru bulmuyoruz. Bu kararın tekrardan gözden geçirilip o zalimlerin de gerekli cezaları hapishanelerde çekmelerini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Aynı zamanda 28 Şubat sürecinde bedel ödeyen kim varsa o bedel ödeyenlerin de haklarının iadesi noktasında bir an önce adım atılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır'da 25 üyeden 5 bin üyeye ulaştık"

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu da Diyarbakır şubesinin kurulduğu günden bu yana çalışanların, mağdurların ve mazlumun sesi olduğunu, 25 üyeyle çıktıkları yolda bugün 5 bine ulaştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Maalesef bizim ilimizle ilgili kaygılarımız var. Bunların başında da halkımızın sağlıklı bir hizmet alamamasıdır. Bu da bizi ister istemez kaygılandırıyor. Zaman zaman ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu ziyaretler esnasında arkadaşlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları dinliyoruz. Görüyoruz ki ehil olmayan bazı idarecilerimizin egoist bir yapıyla sadece kendi egoları üzerinde çalışanlara yaptıkları mobbingden verim alacaklarını düşünüyorlar. Siz çalışanlarla birlik olmazsanız çalışanlardan verim alamazsınız. Çalışan kardeşlerimiz zaten iş yükü altında ezilmeye devam ediyorlar. Bizim temennimiz o dur ki ehil olmayan ve liyakatsız insanların bir an öne bertaraf edilmesidir. Ciddi anlamda ilimize hizmet edecek ve gerek halkımıza gerekse çalışanlarımıza değer katacak ve beraber yol alacağımız arkadaşlarımızın idareci noktasında atanmasıdır. Biz Sağlık-Sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Verimli olan kim olursa olsun ayrım yapmaksızın biz daima çalışanın hizmetkarı olmak için varız."

Konuşmalarının ardından Genel Başkan Metin Memiş ve diğer davetlilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.