Yalçın’dan Diyanete Çağrı

Yalçın’dan Diyanete Çağrı

KamuAjans.Com-Diyanet-Sen 2.Büyük Türkiye Buluşması’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gezi’yle başlayan 17-25 Aralık ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimleri ile devam eden saldırıların şimdi de ekonomi üzerinden yapıldığını vurguladı. Yalçın, Türkiye’ye diz çöktüremeyen çevrelerin dolar üzerinden operasyona yeltendiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulundu. Yalçın, "Hac ve umre ibadeti için verilen hizmet dolar üzerinden değil TL üzerinden yapılmalıdır” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Diyanet-Sen 2.Büyük Türkiye Buluşmasını Antalya’da “Darbeyi Durduran Selalar” temasıyla gerçekleştirdi. Programa Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda Diyanet-Sen üyesi katıldı. Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli mesajlar verdi.

yalcindyn5

Yalçın, Gezi’yle başlayan 17-25 Aralık ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimleri ile devam eden saldırıların şimdi de ekonomi üzerinden yapıldığını vurguladı. Yalçın, Türkiye’ye diz çöktüremeyen çevrelerin dolar üzerinden operasyona yeltendiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulundu. Yalçın, "Hac ve umre ibadeti için verilen hizmet dolar üzerinden değil TL üzerinden yapılmalıdır” dedi.

YALCİNDYN1

FETÖ Cemaat Değil, Terör Örgütüdür

Konuşmasında FETÖ hakkında da önemli tespitlerde bulunan Ali Yalçın, FETÖ üzerinde durulması gereken esas şeyin paralel teoloji olduğunu vurguladı. Yalçın, DAEŞ ve FETÖ’nün üst akla hizmet ettiğini belirtti.

yalcindyn3

“FETÖ üzerinde ciddiyetle durmamız gereken esas şey ‘paralel teoloji’dir” diyen Yalçın, FETÖ’nün anlayışında hoşgörü maskesi altında dışlama ve tekfir anlayışı olduğunu vurguladı. FETÖ’nün, Müslümanları kardeş değil rakip gördüğünü sözlerine ekleyen Yalçın, “FETÖ Cemaat değil örgüt’tür. Hasan Sabbah modeline benzeyen, kutsal lider anlayışından dolayı kesin itaate dayalı, sorgulanamaz bir hiyerarşi ve karar sistemleri var. Akıl devreden çıkarılmış, yerine lider tapıcılık gelmiştir” şeklinde konuştu.

yalcindyn4

DAİŞ ve FETÖ El Ele İslamofobi’ye Hizmet Ediyor

FETÖ’nün bazı kavramların içini boşalttığını kaydeden Yalçın, “FETÖ, cemaat, hizmet, himmet, infak gibi kavramları itibarsızlaştırdı. Oysa bu kavramlar inancımıza ait kavramlar. FETÖ yüzünden bu kavramların hayatımızdan çıkmasına izin vermeyelim. En çok da kolektif hareket eden duyarlı Müslüman cemaat, vakıf ve derneklere olan güvene zarar verdi. Şimdi herkes gerçek hizmet ehli bu yapılara şüpheyle bakıyor. İslam düşmanı bazı yapılar da buna çanak tutarak Müslümanlara ve İslam’a güvenin sarsılması için çabalıyor. DAİŞ ve FETÖ el ele inancımızın temel umdelerini tartışmaya açıyor ve bir İslamofobi üretimine hizmet ediyorlar. Buna izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.

yalcindyn6

15 Temmuz’da Hesabi Değil Hasbi Davrandık

Konuşmasında Diyanet-Sen’e ve teşkilatına teşekkür ederek devam eden Yalçın, "Din görevlilerin sendikası mı olur deyişleriyle kuruluş aşamasında umut kıranlara inat, Diyanet-Sen’i kuran ve şuan seksen binlere ulaştıranlara selam ve hürmetler olsun. Selalarla, ezanlarla, cesaretiyle ve ferasetiyle 15 Temmuz’da büyük rol oynayan Diyanet-Sen’imize ve üyelerine, Diyanet-Sen’i bugünlere getirenlere müteşekkirim. İmamlarımıza mesaj atarak, selalar okutabiliriz diye sormamızın akabinde, ‘inisiyatifle halledebiliriz’ cevabını almamızı ve bunu hemen uygulamaya koyarak oyunları bozmamızı, çocuklarımıza gururla anlatabiliriz. O esnada olay daha belli olmadan, adımını atan, çağrısını yapan ve hesabi değil hasbi davranan Memur-Sen, Diyanet-Sen ve büyük ailesidir, sizlere yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

yalcindyn2 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.