Yalçın: Seferberlik Mücadelemize Akif Işık Tutuyor

Yalçın: Seferberlik Mücadelemize Akif Işık Tutuyor

KamuAjans.Com-Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Milli Seferberlik Sürecinde Milli Mücadele Kahramanı Mehmet Akif Ersoy” anma ve anlama programı Sincan Belediyesi Lale Konferans Salonunda yapıldı.

“Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama” programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yüz yıl önce olduğu gibi bugün de biz, millet ve devlet olarak hep bir mücadelenin içinde kavrulduk, kavruluyoruz. Yani hep birlikte seferberlik halindeyiz. Seferberlik Mücadelemize ise Akif ışık tutuyor. Eğer var olmak, dünya sistemini etkilemek istiyorsak birlik içinde mücadele etmek zorundayız. Karşımızda, yarım kalmış hesaplaşma, bir savaşı bitirmeye çalışan bir yapı var. Bizse direneceğiz… Diz çökmeyeceğiz… Hatta tarihin yeni öznesi, mazlumların kurtuluş umudu olacağız” dedi.



Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Milli Seferberlik Sürecinde Milli Mücadele Kahramanı Mehmet Akif Ersoy” anma ve anlama programı Sincan Belediyesi Lale Konferans Salonunda yapıldı. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Ankara Temsilcisi Mustafa Kır, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz, Genç Memur-Sen Sincan İlçe Başkanı Fatih Keleş, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Genç Memur-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.



Değerleri Kuşanan, Geleceğe Umutla Yürüyen Gençlik

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önemli açıklamlarda bulundu. Mehmet Akif Ersoy’un hayalini kurduğu gençliğin bugün Genç Memur-Sen teşkilatlarında hayat bulduğunu vurgulayan Yalçın, “Merhum Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Destanı şiirini, cepheden çok uzakta, ama bizim coğrafyamızın bir parçası olan Hicaz’da, üstün bir duyuş, ilahi bir hükümle şekillenmiş manevi bir sezişle yazdı. Aynı zamanda bir neslin hikâyesini, yani Asım’ın neslinin mücadelesini yazmıştır. Asım’ın nesli sadece tarihin o anında var olan bir nesil değildir. Asım’ın nesli, bu coğrafyanın yerli ve milli kimliği olarak, geçmişten geleceğe yolculuk yapan, bu toprakların ruhunu taşıyan yiğidin/kahramanın adıdır aynı zamanda. Demek istiyorum ki; aslında tarihin o anını, yani Çanakkale’de yaşanan hercümerçte, yedi düvelin hayasız akınına karşı yiğitçe, ahlakın bütün erdemiyle mücadele eden neslin, geleceğe bıraktığı vasiyetin ifadesidir bu nesil. O nesil sizsiniz, Genç Memur-Sen’dir. Akif’in bahsettiği nesil, bu ülkenin değerlerini kuşanan, bu mübarek toprakların ızdırabını duyan, bu aziz milletin acısını ve umudunu gönlünde hissederek yaşayan siz gençlersiniz” diye konuştu.



Yüz Yıl Sonra Yeniden Kalkışma Başladı

İstiklal mücadelesinden yüz yıl sonra yeni bir milli seferberlik başlatıldığını dile getiren Yalçın, Türkiye’yi durdurmak için şer odaklarının harekete geçtiğini, Türkiye’ye yeniden Sevr anlaşması imzalatılmak istendiğini söyledi. Bugün de Türkiye’nin yeni bir işgal girişimi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Yalçın, “1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşı’ndan kalan hesaplaşma günümüze taşınmış durumda. Bugün verdiğimiz mücadele Çanakkale’den, Kurtuluş savaşından farklı değil. O gün düşmanın kim olduğunu biliyorduk, bugün düşmanımızı bile kestirmekte, anlamakta zorlandığımız bir süreci yaşıyoruz. Ama bu mücadeleyi de birliğimize kardeşliğimize tutunarak kazanacağız” ifadelerini kullandı.



Yeni Bir Milli Seferberlik Yaşıyoruz

Hain darbe girişimlerine, kanlı kalkışmalara karşı birlikte durulması gerekliliğine vurgu yapan Yalçın, şu şekilde konuştu: “Akif’in ‘Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!, Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere!’ Şiiri tam da 15 Temmuz işgal girişimi içerinde olan hain darbecileri ve onların arkasındaki gücü anlatıyor. Milletimiz, birlik halinde o gece darbeyi alt etti. Sanki Akif’in ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ Dizelerini yerine getirir gibi. Yüz yıl önce olduğu gibi bugün de Biz, millet ve devlet olarak hep bir mücadelenin içinde kavrulduk, kavruluyoruz. Yani hep birlikte seferberlik halindeyiz. Seferberlik mücadelemize ise Akif ışık tutuyor. Eğer var olmak, dünya sistemini etkilemek istiyorsak, birlik içinde mücadele etmek zorundayız. Kaldı ki, yarım kalmış bir hesaplaşma, bir savaşı bitirmeye çalışan bir yapı var karşımızda. Bizse direneceğiz… Diz çökmeyeceğiz… Hatta tarihin yeni öznesi, mazlumların kurtuluş umudu olacağız. Umutluyuz… İmanımız, düşmanın desiselerini, silahlarını alt edecek güçtedir.”



Anadolu Mazlumlara Kucak Açtı

Ümmet coğrafyasının ateş çemberi içerisinde olduğunu, Anadolu’nun ise tüm mazlumların sığınağı haline geldiğini belirten Yalçın, “Biz 4 milyon mazluma kucak açmışken, onların acısını hafifletmek için yüreğimiz açmışken, batı balkanlardan bulunan mazlumlara kapıları açalım mı, açmayalım mı diye referandum yapacak kadar bir bunalım yaşıyor. Bu bir yok oluş göstergesi, tükeniş sendromudur. Halep’e yol açın kampanyası kapsamında 81 ilden 81 Tır yardım sloganıyla mazlumlara el uzattık. Türkiye’nin her bölgesinden yardım seferberliği başlattık. Bugüne kadar yapılan yardımlar oldukça büyük seviyelere ulaşmış durumda. Anadolu ayakta durduğu sürece bütün mazlumlar ayakta olacak, umudumuzu asla yitirmeyeceğiz, iman varsa imkan her zaman vardır” şeklinde konuştu.



Kır: Akif’i Anmak Yetmez, Onu Yaşamalıyız

Programda konuşan Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, “Akif'i anmak yetmez. Onu anlamak gerekir. Anlamakta yetmez Onu yaşamak gerekir. Çünkü Akif sadece bir şair ve bir düşünür değildir, o yazdıklarını ve düşündüklerini hayatının her anında yaşamış; sözü sözüne, özü özüne uyan bir ahlak abidesidir. Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol’ sözünün toplum içinde yaşamış canlı örneğidir” dedi.



Beyhan: Yarınlara Emin Adımlarla Yürüyen Teşkilatız

81 ilde bulunan Genç Memur-Sen teşkilatlarının Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlamak için etkinlikler gerçekleştirdiğini vurgulayan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, “Tarihimizde önemli yeri olan, yol haritamızı belirleyen büyük insanları anmak ve anlamak düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sadece bununla kalmıyor aynı zaman da onları anlatmak gibi bir vazifeyi yükleniyoruz. Genç-Memur-Sen’in hedef ve gayeleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.



Anma etkinliğinde Genç Memur-Sen Sincan İlçe Başkanı Fatih Keleş de bir konuşma gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.