TES Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Toplantısına Katıldı

TES Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Toplantısına Katıldı

Kamuajans.com – Toplantıda çalışma hayatı ve çalışanların genelini ilgilendiren konu başlıkları değerlendirildi. Genel Başkan Önder kahveci ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları çalışma hayatını ilgilendiren konularda detaylı bir değerlendirme yaparak çözüm önerilerini gündeme getirdiler.

ÖNDER KAHVECİ: SOSYAL DİYALOG ÜLKEMİZİN HAYRINA OLACAKTIR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci , toplu sözleşme sürecinden masanın işleyişine, yönetici atamalarından emeklilik sorunlarına kadar birçok değerlendirmede bulundu. Kahveci, “toplu sözleşme masası bu süreçte de görüldü ki sorunlara çözüm bulmakta yetersiz kalmıştır. Çalışma hayatının önemli başlıklarından olan sözleşmeliler, 3600 ek gösterge konusu içerisinde bütün kamu çalışanlarının ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesi, vergi dilimleri, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması, emekli maaşlarının yükseltilmesi, emeklilikte işçi ve memurlar arasındaki adaletsizliklerin giderilmesi, yönetici atamalarında ve ilk atamalarda yaşanan liyakatsizliğin giderilmesi ve bu adaletsizliklerin kaynağı olarak ortaya çıkan mülakatın mutlak surette kaldırılması gibi konularda bir an önce çözüme yönelik adımlar atılması gerekmektedir. Adam kayırmacılığın, senin benim adamım mantığının 15 Temmuz sürecinde ülkeye neler yaşattığını hepimiz acı bir şekilde gördük. Bu nedenle o masada çözüm noktasında ne yazık ki adımlar atılamadı. İki kişinin imzasıyla tamamlanan toplu sözleşme sürecini kabul etmemiz mümkün değil. Bütün bu konularla birlikte dijital dönüşümün çalışma hayatına getireceği değişikliklerin tartışılacağı ve tüm memur sorunlarının masaya yatırılacağı bir “Memur Şurası” düzenlemeyi istiyoruz. Planladığımız memur şurasında bu konular detaylı olarak kamuoyuyla da paylaşacağız. Bu masada olduğu gibi, sosyal diyaloğun sağlanması ve sürdürülmesi elbette ülkemizin hayrına olacaktır” dedi.

VEDAT BİLGİN: SOSYAL POLİTİKALARI HEP BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin ise sosyal diyalog çerçevesinde yapılan bu görüşmenin son derece faydalı olduğunun altını çizerek “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte politika kurullarının önemi artacaktır. Kurullar sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde ülke politikalarını belirleyecek, bakanlıklar da bu politikaları uygulayacak şekilde yapılandırılacaktır. Bugün ortaya koyduğunuz fikirler ve öneriler sosyal politikaların belirlenmesi noktasında bizlere ışık tutacaktır. Katılarak, bizlere sunduğunuz önemli fikirlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları konulara ilişkin raporları Komisyon Başkan Vekili Vedat Bilgin’e sundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.