Sendikalar Arası Mülakat Kavgası

Sendikalar Arası Mülakat Kavgası

KamuAjans.Com- Toplu sözleşme ile birlikte başlayan Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen sendikalarının karşılıklı tartışmanın ardı arkası kesilmiyor. Mülakat sistemi uygulamasının yanlış ve ucube sistem olduğunu belirten TES Başkanı İsmail Koncuk mülakatın doğurduğu sorunları açıkladı.

Sendika olarak aylardır mülakatın ne ucube bir sistem olduğunu anlatmaya ve her alanda mülakatla ilgili gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetici atamadan, öğretmen ve memur alımına kadar mülakatın nasıl sonuçlar doğurduğu her akıl, izan sahibinin bilgisi dahilindedir.

Türkiye Kamu Sen olarak biz mülakatın iptalini sağlamaya çalışırken, adına sendikacı diyen birileri mülakat üzerinden bize saldırmaktadır. Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen'e düşmanlıklarını anlarım ama bu düşmanlık mülakat üzerinden bize saldırma boyutuna ulaşmamalıdır. Adamın gözünü nasıl bir kin bürümüşse, güya bizden 40 yılın intikamını alıyormuş.Daha 36 yıl alacakları varmış.Bu neyin kinidir anlamak zor.


Bu şahıs nasıl bir kafa taşımaktadır ki, 40 yılın hesabını bizden sormaktadır?40 yıl önce ben 18 yaşındaydım, bir çok üyemiz dünyada yoktu. 40 yıl önce ben ve arkadaşlarım bu ülkenin ne bakanı, ne başbakanı ne de cumhurbaşkanıydık.Bu ruh hali tam bir hasta ruh halidir. Bu tür adamların sahibi var mıdır, bilemem.Muhtemelen bu ruh hastaları, bilirim ki, kimseyi de dinlemez, ama varsa birileri ipini çeksin.

Aslında böylelerinin ürümesi bizim için bir sıkıntı yaratmaz ama mülakat gibi bir konuyu, sözde sendikacı da olsa, sulandırması zarar verir. Mülakat, artık, tüm sendikaların konsensusu ile iptalinin sağlanması gereken hastalıklı bir ucube sistemdir.Elbirliği ile boğulmalıdır. Bu arada, bizden 40 yılın hesabını soran bu aklı evvele 40 yıl önce biz ne yapmışız, o tarihte kaç yaşındaymış, merak ettim doğrusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.