Memur-Sen’in Teklifi İslam İşbirliği Teşkilatı Tarafından Gündeme Alındı

Memur-Sen’in Teklifi İslam İşbirliği Teşkilatı Tarafından Gündeme Alındı

Kamuajans.com - İstanbul Deklarasyonu'nda yer alan “İİT Sendika Komitesi” kurulmalı ve bu Komite yardımcı kuruluş olarak tanınmalıdır" teklifi İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında gündeme geldi ve kayda geçirildi.

Kamuajans.com - Memur-Sen ve SESRIC tarafından İstanbul’da yapılan “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu kapanışında, 58 ülkeden 116 Konfederasyon temsilcisinin 4 dilde ortak olarak yayınladığı “İstanbul Deklarasyonu” İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında gündeme geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43'üncü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda İstanbul Deklarasyonu'nda yer alan “İİT Sendika Komitesi” kurulmalı ve bu Komite yardımcı kuruluş olarak tanınmalıdır" teklifine değindi. Konu hakkında Twitter üzerinden açıklamada bulunan Çavuşoğlu, “İİT toplantısında Memur-Sen’in ‘İİT Sendika Komitesi’ kurulması fikrini de konuşmamızda vurguladık ve toplantı raporunda kayda geçirttik” dedi.

Teklifi olumlu karşılayan İslam İşbirliği Teşkilatı, “İİT Sendika Komitesi” kurulması gündeme aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.