Kısa Ömürlü Sistemlerle Mesafe Katedemeyiz

Kısa Ömürlü Sistemlerle Mesafe Katedemeyiz

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, eğitimin uzun soluklu bir iş olduğunu ve herkesi ilgilendirdiğini belirterek, “Eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına vakıfız. Bu konuda araştırmalar gerçekleştiriyor, şûralar yapıyor, raporlar hazırlıyoruz. Sadece sorunları tespit etmekle yetinmiyor, çözüm önerilerimizi de ortaya koyuyor ve bunları kamuoyuyla, yetkililerle paylaşıyoruz.

Kamuajans.com - Sorunlarımızı kalıcı bir şekilde çözmenin yolu istişareden, paydaşların görüş ve önerilerine kulak vermekten geçmektedir. Tartışmaya açılmadan, toplumun farklı kesimlerinin görüş ve eleştirileri alınmadan yapılacak değişiklikler kısa ömürlü olmaya mahkûmdur ve bu şekilde yol almamız mümkün değildir” dedi. 

Mithat Sevin, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ şubeleri tarafından yapılan il divan toplantılarına katıldı. Sendikal çalışmaların değerlendirildiği toplantılarda konuşan Sevin, sadece kuru bir hak arama sendikası olmadıklarını dile getirerek, “Eğitim çalışanlarının haklarını savunurken, daha iyi bir hayat standardına kavuşmalarının mücadelesini verirken, mazlum ve mağdurların feryatlarına da kulak veriyor, onların imdadına koşuyoruz. Nerede bir mazlum ve mağdur varsa, dinine, diline, rengine bakmadan yanında oluyor, haksızlıkları gidermeye gayret ediyoruz. 25 yıldır hak ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu süreçte, özellikle yetkili olduğumuz dönemde, temel insan haklarını kısıtlayan uygulamaların sona erdirilmesinde sendikamızın ciddi bir emeği var, yasakların kaldırılmasında alın terimiz var. Örgütlü gücümüzle, güçlü teşkilatlarımızla birlikte kayda değer başarılar elde ettik, kazanımlara imza attık. Biz umudun sesi, kazanımların ve nitelikli çalışmaların adresi olmaya; ses getiren faaliyetlerimize, çözüme yol gösteren önerilerimize, kazandıran duruşumuza ve mücadelemize gölge düşürmeye çalışanlara aldırmadan, doğru bildiğimiz yolda değerlerimiz ışığında milletimizle yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


Ülkeyi imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal etmemeliyiz 

Ülkenin ilerlemesi için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Sevin, “Ülkeyi imar edenler nesli ihya etmeyi ihmal ederlerse, ihmal edilen nesil ihya edilen ülkeyi adeta savaş alanına döndürür. Gezi kalkışmasını, 17-25 Aralık olaylarını dün gibi hatırlıyoruz. Bu ve benzeri olaylarda meydanlara dökülen gençler maalesef mevcut eğitim sisteminin ürünüdür. Yakıp yıkan değil, imar ve ihya eden gençler yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 


Eğitim sisteminde sıkıntı var 

Eğitimin sorunlarına da değinen Sevin, şöyle konuştu: “Ülkemizin temel sorunları var. Bunların başında eğitim sistemimiz geliyor. Eğitim sistemiyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Geçen yıl yayımladığımız Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme raporunda şu anda tartışılan, çözüme kavuşturulmamış TEOG ile ilgili sıkıntıları dile getirdik. TEOG’da sıkıntı sadece yerleştirmede. Yerleştirme ile ilgili düzenleme yapılsaydı bunların çoğunu tartışmayacaktık. 1 milyon 200 bin öğrenciyi sınava tabi tutar ve düşük nota göre okullara puan olarak yerleştirsek, bunlar karşımıza çıkar. İnsanların derdi çocuklarının iyi eğitim alması. Ülkemizin kurtuluşu iyi bir eğitimle, bu konuda yapacağımız atılımlarla olacak. Onun için eğitime önem ve öncelik vermeli, daha çok yatırım yapmalıyız. Bununla birlikte öğrencileri ve velileri tedirgin eden uygulamalardan vazgeçilmeli, kabul oranı yüksek bir sınav sisteminin kurulması için paydaşlarla istişare edilmeli, toplumun farklı kesimlerinin hassasiyeti göz önüne alınarak titiz bir çalışma yapılmalıdır.” 


Kadın komisyonlarımızın çalışmalarını önemsiyoruz 

Kadın komisyonlarının çalışmalarını önemsediklerini kaydeden Sevin, “Kadın komisyonlarımız örgütlenme, hak arama işini daha çok ciddiye almalıdır. Erkekler de bu konuda üzerlerine düşeni yapmalı, gereken katkıyı vermelidir. Yarınımız olan gençlere de sahip çıkmalı, imkân vermeliyiz” diye konuştu. 


Hedefimiz daha da büyümek 

Sevin, Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısının Türkiye genelinde 450 bine ulaştığını dile getirerek, hedeflerinin daha da büyümek olduğunu vurguladı. 

Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç ve Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz da birer konuşma yaparak, sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.