İzinsiz Gösteri Yapan 12 Eğitim Sen Üyesi Gözaltına Alındı

İzinsiz Gösteri Yapan 12 Eğitim Sen Üyesi Gözaltına Alındı

KamuAjans.Com-Terör örgütüne destek verdikleri iddia edilen öğretmenlerin açığa alınmasını protesto bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahalede bulunuldu

Diyarbakır'da terör örgütüne destek verdikleri öne sürülen öğretmenlerin açığa alınmasını protesto bahanesiyle izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti.

Eğitim Sen üyesi grup, MEB tarafından bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen öğretmenlerin açığa alınmasını protesto bahanesiyle merkez Kayapınar ilçesi Medya Kavşağı'nda izinsiz toplandı.

Güvenlik güçlerince, eylemin yasa dışı olduğu, çevredeki insanlara zarar verdikleri ve valilikçe 15 Ağustos'ta il ve ilçelerde açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak, grubun dağılması istendi.

Uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

Müdahale sırasında 17 kişi gözaltına alındı.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.